play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Investicijski bum u zapadnom dijelu županije

Pred 200-tinjak okupljenih članova u Domu kulture u Čalincu Hrvatska demokratska zajednica Varaždinske županije održala je klauzuru za područje gradova Lepoglava i Ivanec te općina Bednja, Maruševec, Klenovnik i Donja Voća.  Župan Varaždinske županije i predsjednik županijske organizacije, Anđelko Stričak, naglasio je kako na području tog dijela županije nikada nije bilo više investicija.

 

-U svom programu za koji su nam građani dali povjerenje na prošlim lokalni izborima 2021. predvidjeli smo, a sada i provodimo dosad neviđeni investicijski bum u zapadnom dijelu županije. Sve ono o čemu se raspravljalo 10, 15 pa i 20 godina sada se u ovim gradovima i općina realizira, naravno sve u suradnji s našim koalicijskim partnerima i svima zainteresiranima  – kazao je Stričak te nastavio:

 

-Podsjetit ću vas da su otvorene ponude za izgradnju prvog djela brze ceste od Varaždina do Cerja. Pripremljena je projektna dokumentacija za dogradnju škole u Ivancu. Projektira se prezentacijski centar Gaveznica u Lepoglavi, provodimo aktivnosti na zaštiti Ivančice i Ravne gore kategorijom zaštite park prirode. Aglomeracija Ivanec je u izgradnji, a u suradnji s HAZU-om i općinom Donja Voća radimo na izradi idejnog rješenja za prezentacijski centar spilje Vindija – pobrojao je Stričak. Što se tiče iznosa investicija samo je izgradnja prve faze brze ceste procijenjena na oko 34 milijuna eura dok je dogradnja škole u Ivancu projekt “težak” 4 milijuna eura.

 

-Sve te aktivnosti odnosno investicije imaju za cilj omogućiti našim sugrađanima što lakši život te osigurati kvalitetne uvjete za poduzetničke aktivnosti u turizmu, poljoprivredi te tradicijskim zanatima – zaključio je župan.

 

Zdenko Đuras, kao prvi čovjek ivanečke organizacije stranke, naglasio je kako je od protekle klauzure prije godinu dana stranka dobila dva predsjednika gradskih vijeća, u Ivancu i Lepoglavi. Naglasio je kako je ta činjenica važna iz perspektive skorih izbora. Ujedno je istaknuo velika ulaganja na području grada Ivanca zahvaljujući Varaždinskoj županiji te Vladi RH. Radi se trenutno o iznosu od gotovo 6,5 milijuna eura ili nešto više od 48 milijuna kuna koji se ulažu na područje školstva, zdravstva, poljoprivrede, gospodarstvo o turizam te u obnovu odnosno izgradnju prometne infrastrukture.

 

A drugi grad, osim Ivanca, u kojem HDZ odnedavno ima predsjednika Gradskog vijeća je Lepoglava. Predsjednik gradske organizacije stranke, Robert Dukarić, osim te činjenice podsjetio je i na rezultate nedavnih izbora za mjesne odbore gdje je stranka postigla odličan uspjeh. Od ukupno 77 mandata HDZ je osvojio 35. Stranka će imati i 5 predsjednika MO.

 

-Lepoglava ima mjesta za napredak što se tiče rejtinga stranke i to će se dokazati na predstojećim izborima – poručio je Dukarić dodajući da su ukupna ulaganja na području tog grada od 96 milijuna kuna jak argument.

 

Snježana Cerjan u ime Općinske organizacije Maruševec naglasila je da HDZ kreće u pripreme i stranačke aktivnosti na području te općine kako bi na idućim lokalnim izborima povećao broj vijećnika. Također, naglasila je da će se u svom radu okrenuti ljudima što će zasigurno rezultirati daljnjim povećanjem članstva. Podsjetila je na činjenicu da je osnovana i Zajednica žena Katarina Zrinska. Za samu Općinu istaknula je ulaganja kako Varaždinske županije tako i s nacionalne razine u ukupnom iznosu većem od 3 milijuna kuna.

 

Vladimir Kramarić je za Općinsku organizaciju na Bednji istaknuo njenu snagu što se vidi po rezultatima izbora.

 

-Imamo čvrsto izgrađenu stranačku infrastrukturu kroz odlično ustrojene temeljne ogranke. Sama organizacija odlično funkcionira što se vidi i na rezultatima izbora – rekao je Kramarić dodajući kako se na području Općine provodi 30-ak projekata, ali da se neće na tome stati jer je namjera za sve žitelje općine osigurati još bolje standarde života. Što se tiče investicija one su na razini od gotovo 5 milijuna kuna u ovom trenutku.

 

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Donje Voće Zlatko Kanjir naveo je da se, što se tiče ulaganja na području školstva, zdravstva, poljoprivrede i turizma te obnove prometne infrastrukture, radi o iznosu većem od 1,6 milijuna kuna.

 

Prvi čovjek stranke u Klenovniku, Martin Pintarić, naglasio je kako je stranka u toj općini u posljednjih godinu dana povećala broj članova za 15 posto i da se većinom radi o mladim osobama koje su prepoznale rad stranke i žele se osobno uključiti u aktivnosti. Prema njegovim riječima stranačke aktivnosti provode se konstantno i sve je podređeno što boljem rezultatu na predstojećim izborima. Istaknuo je i trenutna ulaganja na području općine sa županijske i nacionalne razine u iznosu većem od milijun kuna.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Trnovcu se gradi novi park na čak 16 tisuća kvadrata

  Nakon rekonstrukcije Ulice Široke ledine, prošlog su tjedna počeli i radovi na izgradnji novog parka u Trnovcu. Prostor kod Crkve Majke Božje Snježne godinama je bio prazan, a u sljedećih nekoliko tjedana pretvorit će se u novo mjesto za šetnju i odmor svih Trnovčanaca. Park koji se prostire na 16.000 kvadrata bit će prva dodirna točka svih posjetitelja koji dođu u Trnovec.   „Dugo smo čekali novi park, a ovih […]

  today03/03/2021 58

  0%