play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Imenovani članovi Civilnog stožera Grada Varaždina

Održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Stožera civilne zaštite Grada Varaždina.  Uvodno je Stožer  upoznat s načinom rada i sustavom civilne zaštite.

S obzirom na još uvijek prisutnu globalnu epidemiološku prijetnju uzrokovanu koronavirusom SARS-CoV-2 odnosno bolešću COVID-19, u uvodnom dijelu je zaključeno kako će Stožer i nadalje, sukladno epidemiološkoj situaciji aktivno sudjelovati u provedbi mjera za sprječavanje širenja bolesti sukladno epidemiološkoj situaciji i odlukama nacionalnog Stožera nastojeći građanima Varaždina koliko god je moguće  osigurati uvjete za „normalan“ svakodnevni život i rad.

Nastavno, uz provođenje mjera, uputa i preporuka Nacionalnog stožera i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, naglasak će biti na informiranju te edukaciji građana o značaju procijepljenosti za daljnju relaksaciju mjera.

 

„Od 1. srpnja 2021. godine na snazi su i nove mjere Nacionalnog stožera, a ako se trend pada broja novooboljelih nastavi, vjerujem kako će doći do daljnje relaksacije mjera, što je, ako se postotak cijepljenih poveća, itekako moguće. Zakone i odluke moramo poštovati, ali ćemo, kako je gradonačelnik Neven Bosilj i najavio, učiniti sve kako bi svi naši građani jednako uživali u ljetu u našem gradu, a naročito na programima tijekom Špancirfesta.

„Želimo da mjera nema, da se vratimo normalnom životu i aktivnostima, svima nam nakon mjeseci zatvorenosti treba opuštanja i zabave. Kao odgovorni ljudi, bit ćemo spremni i stvorit ćemo uvjete da nema razlike među građanima i da se svi maksimalno zabave i opuste.“  izjavio je načelnik Stožera CZ Grada Varaždina Miroslav Marković.

Gradonačelnik Bosilj je dodao kako su sredstva iz gradskog Poduzetničkog fonda potrošena tijekom prvih šest mjeseci, a ta ista sredstva nažalost nisu mogli koristiti oni kojima je posao najviše trpio – ugostitelji i slobodna zanimanja te nam je održavanje Špancirfesta i iz tih razloga od velike važnosti.  Bio bih sretan da mjera od 1.kolovoza ne bude, ali vjerujem kako će Stožer i ako ih bude učiniti sve da se mjere što manje osjete“  – zaključio je gradonačelnik Bosilj.  Članovi Stožera u nastavku sjednice raspravljali su o drugim aktualnostima vezanim za vatrogastvo, s obzirom da se nalazimo u sezoni povećane opasnosti od požara.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj je načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Varaždina imenovao je Miroslava Markovića, zamjenika gradonačelnika te za njegovog zamjenika Dražena Dretara, pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća.

Kao članovi Stožera iz redova operativnih snaga vatrogastva imenovani su:  Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina i Tomislav Bogović, predsjednik Gradske vatrogasne postrojbe Grada Varaždina; operativnih snaga Crvenog križa Sandra Mintas, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin te operativnih snaga HGSS Alan Rinkovac, ovlašteni predstavnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Varaždin. Imenovani članovi Stožera po dužnosti su rukovodeća osobe: Krešo Bosak – načelnik Policijske postaje Varaždin, Zoran Happ – ovlašteni predstavnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, Ravnateljstva civilne zaštite – Ministarstva unutarnjih poslova Republike, voditelj Službe za prevenciju i pripravnost te čelne osobe zdravstvenih ustanova s područja Grada Varaždina: Nenad Kudelić – ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Mladen Smoljanec –  ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Marin Bosilj – ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije te Mirjana Kolarek Karakaš – ovlaštena predstavnica Dom zdravlja Varaždinske županije.

Iz gradske uprave u radu Stožera sudjelovat će kao imenovani članovi: Roberto Krajcer, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Grada Varaždina, Vesna Haluga, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća, Andreja Bobek, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno i Marijana Jambrešić, viša savjetnica za civilnu zaštitu, zaštitu na radu i opće poslove u Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća.

U rad Stožera, prema potrebi, uključivat će se i predstavnici pravnih osoba i udruga od posebnog interesa za sustav civilne zaštite Grada Varaždina te stručnjaci iz pojedinih područja koji će olakšati provođenje mjera i aktivnosti te pridonijeti uspješnijem radu Stožera.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Novi Marof ove godine osigurao čak pola milijuna kuna za programe i projekte udruga

  Grad Novi Marof objavio je Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Novog Marofa u 2022. godini. Financijska sredstva za financiranje projekata, odnosno programa udruga koje ostvaruju javne potrebe građana i doprinose razvitku i općem napretku Grada osigurana su u ovogodišnjem gradskom proračunu u ukupnom iznosu od 500 tisuća kuna. Za područje socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja osigurano je […]

  today14/03/2022 14