play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Idućega tjedna stižu odlične predstave u HNK Varaždin

U varaždinskom Kazalištu u nadolazećem tjednu građani mogu pogledati čak tri gostujuće predstave.

Plamteća voda –  14. ožujka  u 19,30 sati na Velikoj sceni– GOSTOVANJE BALETA Hnk Ivan pl. Zajc iz Rijeke

Spajajući vatru i vodu, a i mnoge druge suprotnosti na kojima još od iskona počivaju naš život i svijet, tijela plesača i njihov pokret stvaraju neodoljivo impresivne slike isprepletene snažnim emocijama. Slike koje nose i snažnu poruku u trenutku nesigurnosti i neizvjesnosti što ga upravo živimo.

Iznimno zahtjevna koreografija i plesači koji na granici izdržljivosti pomiču vlastite granice. Članovi riječkog Baleta s karakterom plešu do posljednjeg daha! I ostavljaju vas bez daha!

 

Vic o Sizifu Kunst Teatra –  15. ožujka  u 20,00 sati  na Sceni Rogoz

Predstava „Vic o Sizifu“ – fejk mit o bogovima i ljudima – opušteno zaviruje u pukotine općih mjesta grčke mitologije i kamijevski nas zapitkuje je li Sizif najveći lukavac među smrtnicima ili obični drznik koji odbija umrijeti. Je li vječno guranje kamena pravedna kazna ili samo nepravedno iživljavanje egoističnog boga? Jesu li Camusove metafore o Sizifu kao o radniku ili o Sizifu kao o Don Juanu i dalje ekskluzivne, ili Sizifa, sada kao vic junaka, možemo promatrati i kao mačo-kapitalista, odnosno kao kič-ljubavnika?

Gospođa ministarka, 16.ožujka u 19,30 sati na Velikoj sceni– GOSTOVANJE DRAME  Ivan pl. Zajc iz Rijeke

Priča o ženi političara koja mora na brzinu usvojiti obrasce ponašanja i način života „visokog društva“, nakon što joj suprug postane ministar u vladi, postala je gotovo sinonim za nagli uspon na društvenoj ljestvici. Jednako tako, ime Branislava Nušića postalo je sinonim za smijeh u kazalištu, kao i za nepogrešivo seciranje provincijalnog mentaliteta pomiješano s balkanskim šarmom i bogatstvom jezika kojim opisuje komiku naših života.

 

I za kraj tjedna, najnovija predstava HNK u Varaždinu koja je nastala u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika. Majka Hrabrost i njezina djeca Bertolta Brechta u režiji Krešimira Dolenčića

Nakon dubrovačke premijere 10. ožujka varaždinska publika može pogledati na Velikoj sceni u subotu, 18. 3. i nedjelju 19. 3. s početkom u 19,30 sati.

 

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta ili putem online prodaje.

Kontakt blagajne HNK u Varaždinu
telefon 042/200 250
email blagajna@hnkvz.hr

Radno vrijeme blagajne:
Od ponedjeljka do petka 10-12 i 18-19,30.
Subotom 10-12 i sat vremena prije početka programa.
Nedjeljom samo sat vremena prije početka programa.
Praznikom blagajna ne radi.

Rezervirane ulaznice je potrebno preuzeti na blagajni Kazališta
NAJKASNIJE 24 SATA PRIJE POČETKA PROGRAMA.
Nepreuzete ulaznice će se staviti u prodaju.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Zamjenik Marković nazočio obilježavanju 15 godina rada udruge Zipka

  Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u srijedu je u Domu kulture Sračinec nazočio obilježavanju 15 godina djelovanja Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije ZIPKA. Obilježavanju su nazočili i načelnici Općine Sračinec Božidar Novoselec i Općine Petrijanec Željko Posavec te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Darko Majhen. Udruga ZIPKA, na čelu s predsjednicom Nadom Furjan, svojim se aktivnostima kontinuirano trudi promicati udomiteljstva kao […]

  today17/06/2022 33

  0%