play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

I Varaždinska županija bila domaćin atraktivnog Svjetskog prvenstva u reliju

Drugu godinu zaredom je WRC Croatia Rally, četvrta utrka Svjetskog prvenstva u reliju, održana i u Varaždinskoj županiji. Najbolje svjetske reli posade su brzinske ispite jučer vozile na atraktivnoj dionici od Trakošćana do Vrbna. Utrku je u Trakošćanu pratio i župan Anđelko Stričak zajedno s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom, predsjednikom Hrvatskog auto i karting saveza Davorinom Štetnerom i drugim predstavnicima Međunarodne automobilističke federacije , koje su pozdravili i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, ravnatelj JURA-e Mladen Jakopović, načelnik Općine Bednja Damir Poljak i drugi. U dvoru Trakošćan predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Štetner je Varaždinskoj županiji i županu Stričaku osobno uručio priznanja za uspješnu suradnju te promociju sporta i turizma.

– Drago mi je što smo i ove godine imali priliku biti domaćin ovog atraktivnog i velikog sportskog događaja. Slike naše županije su putem izravnih televizijskih prijenosa mogli pratiti gledatelji u više od 160 zemalja svijeta, što je ponovno odlična promocija Trakošćana, Općine Bednja i cijele Varaždinske županije. Prošle godine smo ostvarili jako dobre rezultate u turizmu, a o tome najbolje govori podatak da smo prvi put ostvarili više od 200.000 noćenja. Uz nove turističke kapacitete i sadržaje, uz dizanje kvalitete te dobru promidžbu ove godine ćemo zasigurno ostvariti još bolje rezultate. Zahvaljujem svima koji su bili uključeni u organizaciju Croatia Rallyja – istaknuo je župan Stričak.

Dodajmo da su se na Croatia Rallyju natjecale 54 posade, koje su morale proći 20 brzinskih ispita na dionicama u pet hrvatskih županija, čija je ukupna dužina 301,26 kilometara.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%