play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

I ove godine Atrij Županijske palače nezaobilazno mjesto za uživanje u predblagdanskom ugođaju

Dan uoči prve adventske nedjelje predstavnici školskih vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije okitili su božićno drvce u atriju Županijske palače dok su „Mali slavuji“ iz  Društva „Naša djeca“ izveli prigodne božićne pjesme. Time je otvoren Advent u atriju Županijske palače u sklopu kojeg će se odvijati čitav niz programa. Otvorenju Adventa prisustvovali su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ. Kao što je istaknula zamjenica Silvija Zagorec i ove godine Varaždinska županija želi doprinijeti atmosferi blagdana i Adventu u Varaždinu, a najbolje tome pridonose djeca i njihova pjesma. “Drago mi je što i ove godine nastavljamo tradiciju „Advent u Županijskoj palači“ i da ga započinjemo upravo s našim mladima, koji su naša budućnost, u ovoj godini koja je proglašena Europskom godinom mladih. Nema ljepšeg nego kada se djeca okupe oko božićnog drvca i okite ga. Nadam da svaki njihov ukras predstavlja jednu njihovu iskrenu želju za iduću godinu, odnosno da nas duh predstojećeg Božića, a to je duh zajedništva, mira i veselja prati tijekom cijele godine – rekla je zamjenica Zagorec.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ također se zahvalio učenicima, što su se u pratnji svojih roditelja, učitelja, profesora i ravnatelja uključili u obilježavanje Adventa u Županijskoj palači, a najavio je i predstojeća događanja, sve u cilju da Atrij bude mjesto ugodnog predblagdanskog ozračja, mjesto tradicije, okusa i mirisa Varaždinske županije. “Naš Advent zamislili smo na način da svake subote, uoči adventske nedjelje imamo neku vrstu događanja i da predstavimo djelić onoga što nudi Varaždinska županija. Nakon ovog kićenja bora već slijedeću subotu s početkom u deset sati bit će otvorenje izložbe Foto natječaja „Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“ u organizaciji Radija Megaton. Treća i četvrta subota, također s početkom u 10 sati organizirane su tako da možemo uživati u okusima i mirisima tradicije Varaždinske županije, odnosno u okusima i mirisima tradicionalnih blagdanskih kolača koje će pripremiti članice udruga žena s područja Varaždinske županije. Na taj način želimo se svi prisjetiti tog duha Božića naših starih i očuvati od zaborava našu tradiciju i naša jelaistaknuo je direktor TZ Varaždinske županije Goran Mališ.

I ove godine pročelje županijske palače poslužit će kao kulisa najvećeg Adventskog kalendara, a otvaranje prvog prozora, od njih 24, najavljeno je za prvi dan mjeseca prosinca s početkom u 18 sati.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Najavljena 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina

  Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u ponedjeljak su održali konferenciju za novinare povodom nadolazeće 4. sjednice Gradskog vijeća. Predsjednik Gradskog vijeća najavio je pojedine točne dnevnog reda. „Rebalansom proračuna nastojimo udariti novi tempo i omogućiti provedbu svih projekata te se prilagoditi novim okolnostima. Važno je istaknuti nekoliko stvari, rebalansom ćemo osigurati sredstva za dječje božićnice, zatim božićnice za umirovljenike, tu je i izrada […]

  today25/09/2023 1

  0%