play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

I Donja Voća domaćin hodočasnicima Križnog puta mladih

Oko 400 mladih sudjelovalo je na ovogodišnjem 24. Križnom putu mladih Varaždinske biskupije u subotu i nedjelju 16. i 17. travnja. Pod geslom „Bog je ljubav“ hodočastili su župama gotovo 40 km od Ivanca, Donje Voće, Klenovnika do Bednje.

Prvoga dana Križnog puta vlč. Marko Domiter, povjerenik za mlade Varaždinske biskupije, okupljene sudionike je potaknuo da, hodajući postajama Križnog puta, promišljaju o Isusovom svjedočanstvu ljubavi od trenutka pranja nogu apostolima prije pashalne večere do smrti na križu.

U organizaciji Župe Sv. Martina Biskupa, Općine Donja Voća i udruga s područja općine Donja Voća za sve mlade hodočasnike priređen je srdačan prijem u Donjoj Voći. U župnoj crkvi Sv. Martina Biskupa, uz crkvena zvona, mlade su dočekali i zaželjeli im srdačnu dobrodošlicu vlč. Pavao Mesarić i Načelnica Sanja Kočet, istaknuvši kako su dobro došli u mjesto srdačnih i marljivih ljudi.

Nakon molitve i pjesme slijedilo je druženje s predstavnicima lokalnih udruga i ostalih mještanima koji su još jednom potvrdili važnost sinergije, solidarnosti i zajedništva unutar lokalne zajednice.

Nakon odmora, slijedila je 5. postaja u crkvi sv. Tome (Donja Voća), gdje se uz molitvo poslušalo i svjedočanstvo obitelji Džeko te krenulo prema sljedećoj postaji prema Klenovniku.

Oba dana Križnog puta završila su euharistijskim slavljem.

Nakon noćenja u dvorani Osnovne škole Klenovnik, mladi su u nedjelju ujutro nastavili hodočašće Križnog puta koje su završili u župnoj crkvi u Bednji večernjim euharistijskim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup Bože Radoš.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  ”Kauboji” ponovno u Varaždinu

  Varaždin će 28. i 29. travnja ponovno biti domaćin najboljim hrvatskim rukometašima koji će u Areni na Dravi odigrati dvije utakmice EHF EURO kupa protiv reprezentacije Slovačke. Potvrđeno je to u razgovoru gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka i direktora marketinga i organizatora velikih rukometnih natjecanja u Hrvatskom rukometnom savezu Silvija Njirića. Na sastanku u Gradskoj vijećnici, kojem su prisustvovali i pročelnik Dražen Cesar te suradnici Marinko Šipuš i Željko Kušter, istaknuto […]

  today12/03/2021 44

  0%