play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Hvalevrijedna akcija studenata Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever

Studenti preddiplomskog i diplomskog studija Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever ponovno su darovali najpotrebitije tijekom predblagdanskog i blagdanskog razdoblja krajem prošle i početkom ove godine.
Studenti su osmislili i predložili nekoliko akcija volontiranja te prikupili novčane donacije za brojne ustanove. Tako su studenti prve i druge godine preddiplomskog studija već drugu godinu zaredom skupili donacije za
Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra. Studenti treće godine preddiplomskog studija odlučili su, pak, prikupiti donacije za potrepštine koje su darivali Udruzi udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije. „Blagdansko vrijeme je doba kada bismo trebali imati razumijevanja i suosjećanja za ljude oko sebe. To je vrijeme koje bismo vjerujem svi željeli provesti uz svoje najmilije. S obzirom na to da smo zdravstveni djelatnici i da znamo da ne možemo svima ispuniti te želje, potrudili smo se omogućiti barem osnovne potrepštine za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra kako bismo na taj način prenijeli barem malo radosti u dječja srca. Zahvalni smo što takve akcije možemo provesti u djelo te se isto tako u osobno ime i ime cijele generacije zahvaljujem svima koji su sudjelovali u akciji. Potrebitih u našoj županiji, ali i šire, ima mnogo i svojim nesebičnim malim djelima možemo drugima uljepšati ove blagdane“, rekao je Matija Kuzmić, student druge godine preddiplomskog studija.

Dobrovoljno smo se uključili u akciju prikupljanja sredstava za kupnju osobnih potrepština za udomljenu djecu iz Udruge Zipka u Varaždinu. Našom akcijom željeli smo osvijetliti i razveseliti njihova srca, da i oni uvide da nisu zaboravljeni“, istaknuo je Matej Jaković, student treće godine preddiplomskog studija.
Studenti prve godine diplomskog studija svojim su darovima odlučili razveseliti djecu i mlade u
SOS dječjem selu Lekenik. Također, nisu zaboravili ni na životinje u ovo predblagdansko vrijeme te su skupili donacije za Udrugu za zaštitu životinja “Životni zov”.

Studenti druge godine diplomskog studija donirali su, pak, stvari koje su potrebne Kući ljubavi u Zagrebu – u kojoj su smještene trudnice i nezbrinute majke s novorođenčadi i djecom do tri godine. Osim toga, donirali su pakete s potrepštinama Gradskom društvu crvenog križa Varaždin kako bi isti stigli do najpotrebitijih osoba starije dobi u Varaždinskoj županiji. „Dobro je činiti dobro, a u predblagdansko doba taj čin postaje još posebniji i srcu draži jer iz njega proizlazi naša ljudskost i dobrota. Akcija darivanja koju smo organizirali i ove godine, izmamila je osmijeh na lica drugih kojima je pomoć bila najpotrebnija, a to je najveći dar nama koji smo se uključili u tu plemenitu akciju darivanja potrebitima u Crvenom križu Varaždin (GDCK) te Kući ljubavi u Zagrebu“ rekla je Ines Kučko, studentica druge godine diplomskog studija. „Naši su studenti i ove godine pokazali svoje veliko srce i osjetljivost koju imaju prema ranjivim skupinama ljudi. Ponosimo se time što već nekoliko godina zaredom sami osmišljavaju i organiziraju različite dobrovoljne akcije u predblagdansko vrijeme, a mnogi od njih volontiraju u različitim udrugama cijele godine. Zahvaljujemo svim studentima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovim aktivnostima te dali svoje vrijeme ili sredstva najpotrebitijima. Također zahvaljujemo nastavnicima koji su pomogli studentima u realizaciji ovih plemenitih i važnih aktivnosti za našu zajednicu“, istaknula je pročelnica Odjela za sestrinstvo, doc.dr.sc. Marijana Neuberg.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Promo

  Bima, za mene i za sve koji mi znače!

  Ponekad je za uspješan projekt potrebno samo malo hrabrosti i odlučnosti. Bima trgovine i webshop na tržištu su više od 30 godina i danas broje 14 Bima trgovina diljem Hrvatske te web shop s preko 2500 artikala. Od najlonom pokrivenih paleta na vlastitom dvorištu, teškom mukom štićenih od kiše, do automatiziranog skladišta s 4500 paletnih mjesta koje danas robom opskrbljuje tisuće kupaca diljem Hrvatske i Slovenije. Od male grupice talentiranih […]

  today25/03/2022 141

  0%