play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Humanitarni božićni sajam – Za Tinov novi korak

U sklopu školskog projekta “Samo se srcem dobro vidi” nastalog s ciljem buđenja empatije kod djece, 22. 12. 2022. u OŠ Petrijanec od 16.00 sati održat će se božićni sajam na kojem će se prikupljati donacije za malenog Tina Brankovića iz Vinkovaca koji će se sa svojim roditeljima odazvati ovom događaju.

Tin je rođen je s rijetkom mišićnom bolešću Artogripozom. Bolest se manifestira ukočenošću zglobova, skraćenim tetivama i slabom pokretljivošću mišića. Tinu je ova bolest zahvatila obje ruke i obje noge. Do sada je imao 3 operacije. Liječenje je dugotrajno i kompleksno. S terapijama je počeo u najranijoj dobi jer je AMC teška tjelesna invalidnost i nužno je svakodnevno provoditi vježbe radi održavanja pokretljivosti zglobova. Tin se liječi u Aschau im Chiemgau, u Njemačkoj, a izborio se za svoje prve samostalne korake uz ortoze koje nosi 24 h dnevno, a koje je potrebno mijenjati kako rastu njegove nožice, što iziskuje velike financijske izdatke.

Svoje prve korake Tin je napravio upravo zbog ljudi velikog srca, a Tinov svaki novi korak možemo biti i mi!

Želimo da naši učenici uvide kako zajedništvom i odricanjem mogu pomoći onim potrebitima. Stoga smo organizirali ovaj humanitarni sajam, a u organizaciji su nam pomogli naši prvi partneri u svim projektima – roditelji naših učenika, udruge s područja općine Tilia Nova i Udruga umirovljenika općine Petrijanec. Na sajmu će svi razredi izlagati i prodavati svoje proizvode i rukotvorine, a svoje štandove imat će i roditelji, spomenute udruge te partnerska škola OŠ grofa Janka Draškovića iz Klenovnika. Osim kupnjom proizvoda, moći će se sudjelovati i u humanitarnoj tomboli za koju su proizvode donirali svi poduzetnici s područja općine Petrijanec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Plesačice Plesnog kluba Takt iz Varaždina osvojile čak 4 nagrade najuspješnijih u 2021. godini

  U Zagrebu je održana svečanost dodjele godišnjih nagrada Hrvatskog sportskog plesnog saveza za 2021. godinu. Sportaši Plesnog kluba Takt iz Varaždina nagrađeni su sa čak 4 godišnje nagrade. Tako je Marta Majcen proglašena najuspješnijom sportašicom mlađih dobnih kategorija, Dora Dumešić i Emili Šobak dobitnice su nagrade ''Domagoj Nedug'' za najveće nade sportskog plesa u ženskoj konkurenciji, dok je grupa „Diamonds“ u sastavu Marta Majcen, Linda Šoštarek, Eni Kočet i Ema […]

  today24/01/2022 306

  0%