play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Humanitarni božićni sajam – Za Tinov novi korak

U sklopu školskog projekta “Samo se srcem dobro vidi” nastalog s ciljem buđenja empatije kod djece, 22. 12. 2022. u OŠ Petrijanec od 16.00 sati održat će se božićni sajam na kojem će se prikupljati donacije za malenog Tina Brankovića iz Vinkovaca koji će se sa svojim roditeljima odazvati ovom događaju.

Tin je rođen je s rijetkom mišićnom bolešću Artogripozom. Bolest se manifestira ukočenošću zglobova, skraćenim tetivama i slabom pokretljivošću mišića. Tinu je ova bolest zahvatila obje ruke i obje noge. Do sada je imao 3 operacije. Liječenje je dugotrajno i kompleksno. S terapijama je počeo u najranijoj dobi jer je AMC teška tjelesna invalidnost i nužno je svakodnevno provoditi vježbe radi održavanja pokretljivosti zglobova. Tin se liječi u Aschau im Chiemgau, u Njemačkoj, a izborio se za svoje prve samostalne korake uz ortoze koje nosi 24 h dnevno, a koje je potrebno mijenjati kako rastu njegove nožice, što iziskuje velike financijske izdatke.

Svoje prve korake Tin je napravio upravo zbog ljudi velikog srca, a Tinov svaki novi korak možemo biti i mi!

Želimo da naši učenici uvide kako zajedništvom i odricanjem mogu pomoći onim potrebitima. Stoga smo organizirali ovaj humanitarni sajam, a u organizaciji su nam pomogli naši prvi partneri u svim projektima – roditelji naših učenika, udruge s područja općine Tilia Nova i Udruga umirovljenika općine Petrijanec. Na sajmu će svi razredi izlagati i prodavati svoje proizvode i rukotvorine, a svoje štandove imat će i roditelji, spomenute udruge te partnerska škola OŠ grofa Janka Draškovića iz Klenovnika. Osim kupnjom proizvoda, moći će se sudjelovati i u humanitarnoj tomboli za koju su proizvode donirali svi poduzetnici s područja općine Petrijanec.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Opet raste broj zaraženih koronavirusom, potvrđena su čak 93 nova slučaja

  U Varaždinskoj županiji jučer su potvrđena 93 nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirano 326 osoba. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su 73 pacijenta.  Oporavile su se 53 osobe i broj aktivnih slučajeva je 499.   Cijepljenje za veći broj građana Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije organizira prema sljedećem rasporedu: Utorak, 19. listopada – Opća bolnica Varaždin – dvorana 1 u podrumu Kirurgije (pokraj ORL ambulante) - […]

  today16/10/2021 40

  0%