play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Humanitarne akcije u OŠ Petrijanec

Osnovna škola Petrijanec krajem prošle i početkom ove školske godine provodila je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih i materijalnih sredstava za potrebite na lokalnoj i globalnoj razini.

Ideja štednje za potrebite javila se među učenicima za vrijeme korizmenih aktivnosti predvođenih školskim vjeroučiteljima. Učenici su se odrekli dijela vlastitog džeparca te izradili korizmene „kasice“ za štednju, a prikupljena ušteđevina donirat će se za gladnu djecu Afrike. Donirana novčana sredstva premašila su iznos od 3.300 kn te su uplaćena na adresu Marijinih obroka. Globalni je to pokret koji okuplja brojne ljude i organizacije te osigurava obrok nekoj od najsiromašnije djece u svijetu svakoga školskog dana, a trenutno hrane 2 milijuna 280 tisuća djece u svijetu.

U Osnovnoj školi Petrijanec protekloga su se tjedna prikupljale prehrambene namirnice i higijenske potrepštine za potrebe Socijalne samoposluge koja se brine o siromašnim obiteljima šireg varaždinskog područja. Ravnateljica, učenici, roditelji, učitelji i tehničko osoblje pridružili su se akciji doniranjem, skupljanjem, sortiranjem, pakiranjem i transportom prikupljenih sredstava do samoposluge. Predstavnici učenika osmih razreda imali su priliku upoznati se s radom Socijalne samoposluge i angažmanom volontera koji djeluju u udruzi, između ostalih i učiteljice informatike Maje Bosilj, volonterke Socijalne samoposluge. Akcijama su se obilježili Svjetski dan hrane i zahvalnosti za plodove zemlje te Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, pod koordinacijom vjeroučitelja Petricije Krleže, Tihomira Ožvatića i Marine Stolnik te njihova zajedničkog projekta “Misionarimo u zajednici”. Škola će aktivno tijekom godine nastaviti s humanitarnim radom u novom projektu “Samo se srcem dobro vidi”, putem koje će raznim aktivnostima pomagati lokalnoj i široj zajednici.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%