play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Humanitarna modna revija za Zakladu Vita u Australiji u sklopu Charliejeve turneje

U Australiji će biti održana prva donatorska akcija za Zakladu Vita, čiji osnivač je Varaždinska županija, a koja više od 10 godina pomaže djeci oboljeloj od teških i rijetkih bolesti. Na inicijativu i u organizaciji poznatog varaždinskog pjevača Nenada Kumrića – Charlieja u King Tom Clubu u Sydneyju će 12. studenoga, uz njegov koncert, biti održana aukcijska humanitarna modna revija za koju je svoje kreacije doniralo osam hrvatskih dizajnerica.

Najavili su to danas upraviteljica Zaklade Vita Jadranka Bahlen i pjevač Nenad Kumrić – Charlie na konferenciji za novinare u atriju Županijske palače, na kojoj je prisustvovala i koprivnička modna dizajnerica Sanja Domitrović.

Zaklada Vita svakodnevno dobiva zamolbe roditelja teško oboljele djece za pomoć. Zamolba je puno, sredstava je malo i zato pozdravljamo svaku donatorsku akciju. Danas najavljujemo četvrtu ove godine, koja će zahvaljujući Nenadu Kumriću Charlieju biti održana u Australiji. Kada mi je predložio da organiziramo akciju, objeručke sam to prihvatila. Zahvaljujem mu jer je čovjek velikog srca koji je našao vremena za našu oboljelu djecu. Vjerujem da će ova akcija u Australiji uspjeti jer nam doista trebaju sredstva, posebno sada kada se bliže božićni blagdani. Stoga pozivam i sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da pomognu skromnim financijskim sredstvima korisnicima naše Zaklade Vita” – rekla je Jadranka Bahlen.

Nenad Kumrić Charlie ide već četvrti puta na turneju u Australiju, gdje će nastupiti u Sydneyju, Brisbaneu, Adelideu i Melburneu te promovirati Hrvatsku muzičku razglednicu.

– Vrlo je važno da se sjetimo onih kojima je pomoć potrebna, a o kojima možda ne razmišljamo u svakodnevnom životu. Sa Zakladom Vita već sam surađivao na našim sajamskim manifestacijama, a sada promovirajući Hrvatsku muzičku razglednicu želim pomoći korisnicima Zaklade Vita uz pomoć naših australskih Hrvata. U sklopu mojeg koncerta u velikoj dvorani King Tom u Sydneyu 12. studenoga održana će biti aukcijska humanitarna modna revija. Kreacije modnih dizajnerica nosit će australske Hrvatice, jednu haljinu izradile su umirovljenice, a dobili smo i četiri majice hrvatske nogometne reprezentacije od HNS-a. Uz to će jednu sliku za aukciju donirati hrvatsko-australijski slikar Charles Bilić” – najavio je Charlie i zahvalio Jadranki Bahlen, kao i Vesni Krizmanić koja je organizatorica cijelog događanja u Sidneyju.

Prva donacija za Zakladu Vita stigla je iz Australije i prije održavanja donatorske akcije: Hrvatsko društvo Karlovčana iz Sydneya je prošli tjedan na račun Zaklade Vita uplatilo 2.000 australskih dolara.

Modna kreatorica Sanja Domitrović iz Koprivnice zahvalila je na pozivu da sudjeluje u ovoj hvalevrijednoj akciji.

Izuzetno je važno da se održava što više ovakvih manifestacija i da se pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Nisam puno razmišljala, čim me je Nenad Kumrić Charlie pozvao, automatski sam pristala. Bacili smo se na posao i napravili jednu od boljih kreacija te se nadamo da će akcija biti jako uspješna” – rekla je Sanja Domitrović.

Uz nju, svoje kreacije donirale su modne dizajnerice Ivana Bilić, Snježana Radev, Katarina Mamić, Ana Kraš, Viktorija Herman, Melita Kukec i Diana Hunić, dok je jednu haljinu izradila umirovljenica Ljubica Matak, a izvezla umirovljenica Lela Dany.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Kreće uređenje okoliša i pila u centru Sudovca

  Grad Novi Marof kreće s uređenjem centra Sudovca na radost svih mještana. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 130.000 kuna koji podrazumijeva restauraciju postojećeg pila te uređenje okoliša. Ugovor o izvođenju radova potpisali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Novokoma Marinko Hođa, a obuhvaća izvođenje soboslikarskih radova na pilu, odnosno bojanje postojećeg sakralnog obilježja u dva sloja, kao i djelomičnu restauraciju. „U planu je i čišćenje i impregnacija […]

  today05/03/2021 67

  0%