play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Hrvatske vode na području Grada Novog Marofa uložile 3,65 milijuna kuna

Na području Grada Novog Marofa provodi se čitav niz ulaganja u komunalnu infrastrukturu, a jedan dobar dio su sufinanciranja Hrvatskih voda. U četvrtak su tri takva gradilišta obišli direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Danijel Bunić i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da su radovi na tri gradilišta završeni, dok je četvrto u faznoj gradnji i radovi traju. „Jedno od gradilišta je sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti između Topličice i Mađareva u naselju Topličica. Vrijednost investicije je 545.000 kuna, a od toga sufinanciranje od strane Hrvatskih voda je 327.000 kuna, a od strane Grada Novog Marofa 218.000 kuna. Zahvaljujem Hrvatskim vodama što imaju takve programe za sanaciju klizišta na području Novog Marofa, ali i cijele države. Teško da bi takva klizišta bila sanirana da ovise samo o sredstvima lokalne samouprave” – rekao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da Hrvatske vode sudjeluju u još jednom financijski manjem, ali vrlo važnom projektu. „Imamo servisnu poljoprivrednu cestu, a i sadašnju i buduću šetnicu oko Bednje, oko obilaznice. Tu nije bilo propusta i zajedno s Hrvatskim vodama napravili smo pločasti propust preko vodotoka Rukelj u naselju Možđenec. Vrijednost je 227.000 kuna, od čega su 125.000 kuna financirale Hrvatske vode i 102.000 kuna Grad Novi Marof” – kazao je Jenkač.

Na području Grada Novog Marofa ima puno vodotoka i gradonačelnik je zahvalio Hrvatskim vodama na redovnom održavanju. „Završena je kanalizacija i vodovod u gospodarskoj zoni kod Autobusnog kolodvora i slijedi gradnja ceste. Ukupna vrijednost kanalizacije i vodovoda je nešto malo više od 600 tisuća kuna. Također ju sufinanciraju Hrvatske vode u iznosu od 80 posto, a ostatak od 20 posto Grad Novi Marof” – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Projekt koji je u tijeku je vodovod „Visoka zona Krč“, naselje Ključice, a vrijednost radova ove godine je 800.000 kuna. Također u omjeru 80 % Hrvatske vode, 20 % Grad Novi Marofa.

Direktor VGO-a za Muru i gornju Dravu istaknuo je da su tijekom ove godine bili dosta angažirani na području Grada Novog Marofa zahvaljujući tempu i dinamici koju je davao gradonačelnik Jenkač, a ovo je bio treći ovogodišnji sastanak. „Glavni operativni sastanak smo ove godine imali tjedan dana nakon prvog kruga lokalnih izbora, obzirom da je gradonačelnik Jenkač prošao u prvom krugu, i zacrtali smjernice do kraja godine i uvelike to i realizirali. Uspjeli smo preklopiti prioritete Hrvatskih voda i Grada Novog Marofa i bili aktivni u svim segmentima gdje se Hrvatske vode pojavljuju. Realizirali smo preko 2 milijuna kuna na uređenju vodotokova i kanala, a ukupno se radi o 11 lokacija. Sufinancirali smo propust u Možđencu, klizište Topličica, u gospodarskoj zoni izgrađen je produžetak vodovoda i kanalizacije, nastavljena je gradnja vodoopskrbe u Ključicama. Radi se o dužini od 3,5 kilometara s jednom hidrostanicom što bi trebalo biti gotovo iduće godine. Ukupno je do sada uloženo 708 tisuća od strane Hrvatskih voda.” – kazao je Bunić.

Dodao je da se radi projektna dokumentacija za preostalu vodoopskrbu na području Grada Novog Marofa, za naselje Sudovec gdje su ishodili lokacijski dozvolu, projektna dokumentacija za glavne projekte zaštite od poplava i štetnih djelovanja voda. „Na području Grada Novog Marofa ukupna aktivnost samo Hrvatskih voda je 3 milijuna i 650 tisuća kuna ove godine. Kada je dobar odnos s lokalnom samoupravom onda su i Hrvatske vode uspješnije i efikasnije.” – zaključio je Bunić te najavio da sljedećih godina predstoji ulaganje u Aglomeraciju Novi Marof.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%