play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

HNS-ov gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić najavio kandidaturu za još jedan mandat

Marijan Škvarić danas se službeno predstavio kao kandidat Hrvatske narodne stranke za gradonačelnika grada Lepoglave. Na predstavljanju je sudjelovao kandidat za župana Varaždinske županije Krunoslav Lukačić, a prisustvovali su zamjenik predsjednika HNS-a Mirko Korotaj te saborski zastupnik Predrag Štromar.

U svojem predstavljanju kao kandidat za gradonačelnika, Marijan Škvarić je u uvodnom dijelu podsjetio na mnoge aktivnosti i projekte koji su ostvareni u proteklom razdoblju: „U ovih 16 godina mojeg mandata puno se uložilo u razvoj komunalne, gospodarske i društvene infrastrukture, sa zaštićenim okolišem i kulturnim znamenitostima, stvoren je grad baš grad po mjeri naših građana. Posebno bih istaknuo korištenje EU fondova – preko 40 projekata vrijednosti 100 milijuna kuna, a najbolji pokazatelj je iskazana vrijednost imovine grada koja iznosi preko 100 milijuna i 20 puta je povećana. Ukupne investicije su veće nego unazad 50 godina. Lepoglava je prepoznata kao grad veoma bogate povijesno kulturne baštine, a dobivena su mnoga međunarodna priznanja. Također bih izdvojio da je Lepoglava među 5 % gradova po transparentnosti te među 10 gradova u Hrvatskoj po izdvajanju za gospodarstvo, poljoprivredu i stipendije.”

U nastavku je predstavio projekte za slijedeće razdoblje od kojih je istaknuo: „Ulazimo u novo razdoblje financijske omotnice EU 2021. – 2027. godine, trebamo to iskoristiti definiranjem dobrih programa i projekata koje će prije svega doprinijeti svekolikom razvitku grada Lepoglave uz maksimalno korištenje fondova EU. Moj program sastoji se od šest koraka i dvije inicijative a to su: provođenje zelene i digitalne agende, komunalna infrastruktura, socijalna zaštita, društvena infrastruktura, ulaganje u razvoj gospodarstva, poljoprivrede i turizma te demografska politika – skrb za sve generacije. Inicijative su za obnovu centra i stavljanje u funkciju državne imovine te povećanje mobilnosti građana.”

Na kraju svojeg predstavljanja naglasio je da za dobro upravljanje gradom treba vizija, stručnost, entuzijazam i iskustvo: „Ja sam čovjek bez afera, lider koji ima političkog iskustva, znanje, stručnost i entuzijazam. Čovjek koji poznaje gradski sustav i način oblikovanja konkretne gradske političke inicijative. Znam točno što grad može, a što ne i zato je moj moto: DJELA, A NE RIJEČI!”

Kandidat HNS-a za župana Varaždinske županije Krunoslav Lukačić predstavio se s najvažnijim temama iz svojeg programa: „Prije tri tjedna bio sam ovdje u Lepoglavi gdje me gradonačelnik upoznao s glavnim projektima koji se tiču Programa za ruralni razvoj, ali i s mnogim drugima koje je ostvario u protekle četiri godine. Kao što ste mogli čuti i od njega, jedan od većih izazova ovog kraja je mobilnost građana i to je ono čemu ćemo posvetiti pažnju u narednom razdoblju. Naslušali smo se velikih obećanja megalomanskih projekata kao što je brza pruga do glavnog grada, a sve skupa je još uvijek mrtvo slovo na papiru. Jer nama je čovjek na prvom mjestu i zbog toga bilo kakvo ulaganje u infrastrukturu mora dugoročno imati direktnu korist kako za korisnike, tako i djelatnike u tim ustanovama.” Na kraju je istaknuo problem koji se trenutno događa u varaždinskoj bolnici: „Bili smo svjedoci prošlotjednog predstavljanja megalomanskog projekta izgradnje u Općoj bolnici Varaždin, gdje župan pompozno najavljuje izgradnju u vrijednosti 450 milijuna kuna. A naši sugrađani su bili jučer svjedoci kilometarske kolone u toj istoj bolnici kad su čekali na red za testiranje preko 3 sata. To je samo jedan od pokazatelja da mi trebamo rješavati probleme naših građana sada i odmah. Naravno da su veliki projekti bitni i ja nemam ništa protiv, ali mislim da trebamo kvalitetna rješenja koji će građanima Varaždinske županije olakšati svakodnevni život u ovim teškim okolnostima.”

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Izaslanstvo Varaždinske županije odalo počast u Vukovaru

  Izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili župan Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić boravili su u Vukovaru te su sudjelovali u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Obilježavanje je započelo već jučer paljenjem svijeća i molitvom u krugu Nacionalne memorijalne bolnice, a nastavljeno je danas odavanjem počasti  svim poginulim braniteljima s područja Varaždinske županije koji su svoje […]

  today19/11/2021 59

  0%