play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

HNK Varaždin brine za osobe sa senzornim oštećenjima

HNK u Varaždinu je započeo suradnju u projektu UKLJUČI ME KULTURNO koji ima za cilj sprečavanje diskriminacije osoba sa senzornim oštećenjima, u ovom slučaju gluhih i nagluhih osoba, u kulturnom životu kroz njihovo uključivanje kao redovne publike kazališnih predstava kojima se ravnopravno kao i čujućim osobama putem prilagođenih titlova osigurava dostupnost izvedbene umjetnosti. Projekt provodi Udruga za promicanjem stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator, a financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija.
Partner projekta u Varaždinu je Udruga gluhoslijepih osoba Varaždinske županije koja ima dobru interakciju sa svojim članovima i koji su vrlo zainteresirani za ovaj oblik suradnje.

“Osvijestili smo potrebu za podizanjem kulturne osviještenosti u zajednici gluhih i nagluhih osoba, za osnaživanjem te zajednice i potrebu za brigom o dostupnosti kulturnih sadržaja za njih a najvažnije, osvijestili smo njihov velik interes za redovnim posjetima kazalištu.
Naišli smo na veliku podršku u vodstvu HNK u Varaždinu i intendantica Senka Bulić je s velikim entuzijazmom i spremnošću prihvatila naš poziv za sudjelovanjem HNK u ovom važnom projektu”, – ističu u udruzi Alternator i najavljuju da će u varaždinskom HNK u sezoni 2022./2023. prilagoditi dvije predstave za osobe sa oštećenjem sluha.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Povodom obilježavanja Svetog Huberta u Petrijancu održana sveta misa

  Svake godine, tradicionalno lovci lovačkih društava našeg područja obilježavaju svog zaštitnika Sv. Huberta. Dan svog zaštitnika tako su proslavili i članovi Lovačkog društva Šljuka u nešto manjem broju nego prethodnih godina zbog epidemioloških mjera. Tom je prigodom održana misa u crkvi Svetog Petra i Pavla u Petrijancu koju je predvodio velečasni Ivan Sakač. Na kraju mise župnik je svima zahvalio, a lovcima je čestitao njihovog zaštitnika sv. Huberta. Tom prilikom […]

  today04/11/2021 27

  0%