play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

HDZ-ov Tomislav Lazar predstavio kandidaturu za načelnika Općine Cestica

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Općine Cestica je Tomislav Lazar.

Na svoj 33. rođendan, Tomislav Lazar na predstavljanju kandidature istaknuo je da dolazi iz poslovnih sustava gdje ne prolaze obećanja ni isprike, već se definira cilj i zadaje rok, a on je do sada svaki poslovni cilj ispunio.

„Dva mandata sam općinski vijećnik, uključen sam u rad više udruga, a i zbog prirode svojeg posla imam kontakt s velikim brojem ljudi i po tome znam koji su problemi naše općine i naših svih 20 naselja. Nema tu velike politike, pitanje je samo tko ima znanja, energije, novih ideja te vrlo bitno – povezanost sa Županijom i Vladom RH da doprinese našem kraju.” – rekao je Lazar.

Najavio je realizaciju cjelovitog programa pripremljenog u suradnji s timom. Naglasio je da su tri ključne stvari vrtić, transparentnost te poduzetništvo, turizam i zelena energija. „Prioritet broj 1 je odmah osigurati povećanje kapaciteta vrtića, koji je premali. Djeca moraju dobiti prostor prema standardima i kvalitetu koja se plaća od strane roditelja i općine. Nadalje, svaka kuna potrošena iz proračuna općine biti će vidljiva u aplikaciji i web stranici općine. Cestica mora biti predvodnik poduzetništva, turizma i zelene energiji u regiji. Tu postoji veliki prostor i ni približno naši potencijali nisu iskorišteni. Veliki dio programa i inovativnih mjera imamo razrađen za to područje. Omogućit će našim ljudima da se osokole i doma stvaraju novu vrijednost te čim manje odlaze na rad u inozemstvu.” – poručio je kandidat za načelnika Općine Cestica.

Podršku kandidatu za načelnika u Cestici je dao i predsjednik ŽO HDZ-a, saborski zastupnik i kandidat za župana Varaždinske županije Anđelko Stričak. Naglasio je da je upravo ovdje u Cestici zaživjela vertikala – općina, županija, država. „O tome nam govore brojni projekti, kao što su izgradnja aglomeracije, nasipa i sl. Naravno ono što još predstoji je da se utvrdi trasa brze ceste od Varaždina preko Sračinca, Petrijanca i Cestice sve do granice sa Slovenijom. Naime, u prostornom planu su idejno predviđena dva rješenja te trase, a u narednom mandatu smatram da je stiglo vrijeme da se napokon odlučimo za koju smo trasu i da se počne s projektiranjem i pripremom dokumentacije.” – rekao je Stričak. Dodao je da u Cestici imaju dobro članstvo i mlađu ekipu. „Glavni suparnik našem kandidatu bit će aktualni načelnik Korotaj koji kreće po svoj sedmi mandat, odnosno imamo iskusnog i jakog protukandidata. Smatram da mi imamo dobe temelje, dobro vođenu stranku, dobrog kandidata i dobru listu za iskorak i pobjedu na predstojećim lokalnim izborima” – poručio je Stričak.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Grad Varaždin: Vrhunski stručnjaci na čelu nadzornih odbora Čistoće i Varkoma

  Na nedavnoj sjednici NO Varkoma za predsjednika NO izabran je Leonard Sekovanić, dipl.ing građevine iz Varaždina. Rođen je 1974. U Varaždinu, završio je Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te stekao titulu diplomiranog inženjera građevinarstva, a na istom fakultetu kasnije i postaje magistar znanosti iz područja hidrotehnike. Između ostalih poslova bio je direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu u Hrvatskim vodama te voditelj službe za podršku pripremi i provedbu […]

  today14/02/2022 54

  0%