play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradu Varaždinu dodijeljena Povelja za uspješno provedenu Naj-akciju 2022

Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i Općine – prijatelji djece“ na svečanom savjetovanju održanom dana 5. prosinca 2022. godine u Zagrebu dodijelio je Gradu Varaždinu Povelju na uspješno provedenu Naj-akciju 2022. pod nazivom Dječji participativni proračun Grada Varaždina za 2022. godinu. Grad Varaždin kao jedan od gradova koji od 2005. godine sudjeluje u akciji i s ponosom godinama nosi titulu „Grad Varaždin-Prijatelj djece“ zadovoljavajući stroge kriterije, ove je godine kandidirao za izbor naj-akcije projekt Dječji participativni proračun Grada Varaždina za 2022.godinu. Cilj projekta je jačanje dječje uključenosti u donošenje odluka, aktivno sudjelovanje djece u kreiranju i provedbi proračuna, razvoj suradnje i dijaloga te direktno zadovoljavanje potreba djece u zajednici na njihov prijedlog (razradu, bodovanje i provedbu).

Svi projekti morali su biti predlagani od strane djeteta/grupe djece, samostalno su pripremali projekt i ispunjavali projektnu dokumentaciju za Javni poziv, a izbor projekata (temeljem bodovanja) napravilo je Dječje gradsko vijeće na svojoj radnoj sjednici. Organizatori, voditelji i realizatori akciju su djeca, dječji vrtić (1), udruge (4) i varaždinske osnovne škole (7) koje su bili prijavitelji prijedloga za Dječji participativni proračun za 2022. godinu. Projekt Dječji participativni proračun Grada Varaždina za 2022.godinu predstavlja uspješan mehanizam identificiranja i realiziranja potreba djece te uključivanje djece u neposredno predlaganje i odlučivanje o tome koji će se projekti za djecu financirati iz proračuna Grada Varaždina.

Važnost je i u tome što djeca ovim projektom stječu građanske kompetencije,  financijski i demokratski se opismenjuju, uče o procesima predlaganja, natječaja, izrade projekta, prikupljanja dokumentacije, pisanja projekata na Javni poziv, bodovanja i odlučivanja o raspoređivanju financijskih sredstava, uključenost u provedbu, analizu i procesa dokazivanja utrošenosti i realiziranog projekta.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U povodu Dana Općine Petrijanec u Zelendvoru održane Konjičke igre

  Tradicionalno povodom Dana Općine Petrijanec, jučer su održane su Konjičke igre u Zelendvoru u organizaciji Udruge Konj moj prijatelj i Općine Petrijanec. Bila je to prilika da se pokažu najljepši konji i njihova umijeća, kao i bogate konjske zaprege uz brojne dodatne sadržaje za posjetitelje. „ Događaj je vrlo važan za našu općinu jer rijetko kada, i rijetko gdje možete vidjeti ovoliko puno konjskih zaprega i ovih plemeniti životinja. Na […]

  today28/06/2021 126

  0%