play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradu Varaždinu dodijeljena Povelja za uspješno provedenu Naj-akciju 2022

Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i Općine – prijatelji djece“ na svečanom savjetovanju održanom dana 5. prosinca 2022. godine u Zagrebu dodijelio je Gradu Varaždinu Povelju na uspješno provedenu Naj-akciju 2022. pod nazivom Dječji participativni proračun Grada Varaždina za 2022. godinu. Grad Varaždin kao jedan od gradova koji od 2005. godine sudjeluje u akciji i s ponosom godinama nosi titulu „Grad Varaždin-Prijatelj djece“ zadovoljavajući stroge kriterije, ove je godine kandidirao za izbor naj-akcije projekt Dječji participativni proračun Grada Varaždina za 2022.godinu. Cilj projekta je jačanje dječje uključenosti u donošenje odluka, aktivno sudjelovanje djece u kreiranju i provedbi proračuna, razvoj suradnje i dijaloga te direktno zadovoljavanje potreba djece u zajednici na njihov prijedlog (razradu, bodovanje i provedbu).

Svi projekti morali su biti predlagani od strane djeteta/grupe djece, samostalno su pripremali projekt i ispunjavali projektnu dokumentaciju za Javni poziv, a izbor projekata (temeljem bodovanja) napravilo je Dječje gradsko vijeće na svojoj radnoj sjednici. Organizatori, voditelji i realizatori akciju su djeca, dječji vrtić (1), udruge (4) i varaždinske osnovne škole (7) koje su bili prijavitelji prijedloga za Dječji participativni proračun za 2022. godinu. Projekt Dječji participativni proračun Grada Varaždina za 2022.godinu predstavlja uspješan mehanizam identificiranja i realiziranja potreba djece te uključivanje djece u neposredno predlaganje i odlučivanje o tome koji će se projekti za djecu financirati iz proračuna Grada Varaždina.

Važnost je i u tome što djeca ovim projektom stječu građanske kompetencije,  financijski i demokratski se opismenjuju, uče o procesima predlaganja, natječaja, izrade projekta, prikupljanja dokumentacije, pisanja projekata na Javni poziv, bodovanja i odlučivanja o raspoređivanju financijskih sredstava, uključenost u provedbu, analizu i procesa dokazivanja utrošenosti i realiziranog projekta.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Rezultati operativne akcije Brzina

  Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer od 12 do 18 sati na području Policijske uprave varaždinske proveli operativnu akciju Brzina. Tijekom provođenja akcije kontrolirano je 90 vozila, te utvrđeno ukupno 36 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja i 27 ostalih prekršaja. Najveća brzina od 96 km/h izmjerena je kod vozača osobnog automobila u mjestu Cerje Nebojse, gdje je ograničenje 50 km/h. Za vrijeme akcije u Gradu Varaždinu prigodnim poklon […]

  today25/06/2021 73

  0%