play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradu Lepoglavi odobreno sufinanciranje projekta Unaprjeđenje usluga za djecu

Do kraja kolovoza 2023. godine traje provedba projekta pod nazivom „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Lepoglava“ čija je ukupna vrijednost milijun 120 tisuća kuna. Provedbom projektnih aktivnosti produljilo se radno vrijeme lepoglavskog vrtića za 4 sata, te je vrtić na raspolaganju roditeljima i djeci sve do 20 sati. Razvijena su i implementirana četiri nova programa koji se provode u tom vremenu, a to su: program PATH – RASTEM – sveobuhvatni razvojno utemeljen kurikulum univerzalne prevencije kojim se promoviraju socijalno – emocionalne kompetencije, zatim NTC program nastao kao plod želje da se djeci omogući ostvarenje osobnih potencijala , ali i da se prevladaju poteškoće kao što su poremećaj govora, čitanja i pisanja, potom program lepoglavske čipke i program univerzalne sportske škole. Na projektu je zaposleno 8 osoba, odgajatelji, socijalni pedagog, medicinska sestra, spremačica i kuharica.

– Aktivnosti projekta odnose se na pružanje usluga produljenog radnog vremena vrtića gdje će se radno vrijeme produljiti za četiri sata dnevno, odnosno do 20h – dosadašnje  radno vrijeme vrtića bilo je do 16 sati, naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak-Ribić.

Ciljevi projekta su uskladiti poslovni i obiteljski život obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Lepoglave, odnosno unaprijediti usluge kroz produljeno radno vrijeme vrtića.

– Novi programi koje će Dječji vrtić Lepoglava u suradnji s Gradom Lepoglava razvijati su sljedeći: PATH-RASTEM – sveobuhvatni razvojno utemeljen kurikulum univerzalne prevencije kojim se promoviraju socijalno-emocionalne kompetencije, NTC radionice, programi iz likovnog izražavanja i radionice na temu Lepoglavske čipke te sportski programi u okviru Univerzalne sportske škole za djecu, istaknula je socijalna pedagoginja Danijela Škvarić.

U odgojne skupine u poslijepodnevnom radu uključeno je 20-ak djece – u skupinu od 1-3 godine te u skupinu od 3 godine pa do polaska u školu.

– Ponosan sam na ovaj projekt, koji je ostvaren u suradnji s Dječjim vrtićem Lepoglava, jer su djeca naša budućnost. Današnja konferencija je na neki način i simbolična s obzirom da je vrtić svečano otvoren i pušten u rad prije točno godinu dana. Iako je zgrada vrtića obnovljena, važno je bilo ponuditi i osigurati kvalitetan sadržaj za djecu te je upravo i to bio jedan od glavnih razloga zbog kojeg je došlo do pokretanja projekta. Za potrebe projekta bit će zaposleno ukupno 8 djelatnika (odgojitelji, socijalni pedagog, medicinska sestra, spremačica, kuharica). Dječji vrtić Lepoglava ući će i u županijski program centara izvrsnosti, izjavio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

  Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava […]

  today24/06/2022 7