play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec primilo vrijednu donaciju Vlade RH

Donacija Vlade RH u vidu novih odjevnih predmeta dopremljena je uz pomoć volontera proteklih dana u skladište u Donjoj Voći. Donacija je preuzeta u Carinarnicama: Zagreb i Osijek. Radi se o više stotina kilograma nove odjeće (16 296 komada) koja će se narednih tjedana na organiziranim podjelama u Ivancu i na Donjoj Voći dijeliti korisnicima Socijalnog programa GDCK Ivanec s područja Ivanca, Lepoglave, Bednje, Donje Voće, Klenovnika i Maruševca, te udrugama koje se bave istim ili sličnim djelatnostima.

Broj korisnika stalno se povećava, čemu svjedoči podatak iznijet na održanom 1.okruglom stolu JLSU i GDCK Ivanec na temu ”Problema siromaštva u Varaždinskoj županiji” o visokoj stopi od 30,11 % siromaštva po potrošnji na razini CZSS Ivanec što je izrazito zabrinjavajuće za čitavo naše područje djelovanja. Zabrinjava podatak i o broju korisnika jednokratnih novčanih pomoći koje se odobravaju obiteljima koje se nađu u teškim životnim situacijama od čak 2,41% takvih korisnika na razini CZSS Ivanec. Slijedom navedenog, ova donacija će itekako dobro doći osobama u potrebi. Kako postati korisnik Socijalnog programa više podatka dostupno je na www.crveni-kriz-ivanec.hr Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec već se dugi niz godina bori s teškoćama rada i djelovanja kada je u pitanju prostor za rad i djelovanje, a osobito pitanjem prostora za skladištenje opreme. Ova vrsta podrške itekako je značajna, kako za svaku organizaciju civilnog društva tako i za Crveni križ koji je udruga od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Štoviše, ova velika pomoć i podrška, olakšat će nesmetano odvijanje jedne od osnovnih djelatnosti i javnog ovlaštenja: prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći.

Ne treba ni navoditi kako je upravo ovo proaktivna socijalna politika, jer bez financijske podrške i adekvatnog prostora za rad, te skladišnog prostora nije moguće adekvatno pripremati programe/projekte, nabavljati opremu, primati humanitarnu ili bilo koju drugu pomoć, a time kao krajnjem cilju djelovanja skrbiti o stanovništvu lokalne zajednice u potrebi.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Reformisti položili vijenac u šumi Brezovica

  Predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI Radimir Čačić, potpredsjednica Reformista Grada Zagreba Anita Velić Fabijanić i povjerenica Gradske organizacije Reformista Sisak Adelina Ivković položili su vijenac povodom Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica pored Siska gdje je osnovan Prvi sisački partizanski odred, odnosno prva antifašistička postrojba ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe. 22. lipnja 1941. započeo je organizirani otpor hrvatskog naroda protiv fašizma i on je utkan […]

  today23/06/2022 9

  0%