play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof jedina u Varaždinskoj županiji dovodi knjige korisnicima na kućni prag

Putem Poziva “Čitanjem do uključivog društva” u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof financirat će se projekt pod nazivom “Čitanje na kotačima”. Putem projekta nabavit će se bibliokombi odnosno putujuća knjižnica, a planira se provedba mnogih aktivnosti čitanja prema kojima će i u udaljene krajeve i naselja redovito dolaziti knjiga. Projekt će se provoditi na području partnera projekta Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Posebna pozornost u projektu bit će uključivanje starijih osoba, osoba s invaliditetom i dugotrajno nezaposlenih žena, odnosno društveno izoliranih skupina. Svrha je projekta povećanje socijalne uključenosti pripadnika ciljanih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti kojima se potiče čitanje i razvija čitalačka kompetencija. Za provedbu projekta novomarofska Knjižnica će dobiti bespovratnih 2 milijuna 62 tisuće kuna.

„- Ovim projektom Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof jedina je u Varaždinskoj županiji koja dovodi knjige korisnicima na sam kućni prag. Bibliokombi će knjigom opskrbiti najmanje 500 korisnika te će se ujedno i provoditi promotivni čitalački programi za djecu i mlade budući da oni predstavljaju društvene skupine kod kojih je popularizacija knjige i čitanja važna jer su i dalje u procesu stvaranja životnih navika te osobnog i profesionalnog razvoja“ – naglasila je ravnateljica novomarofske Knjižnice prof. Lidija Zečević.

Ugovore je ravnateljici knjižnice i načelniku općine Breznički Hum Zoranu Hegediću svečano uručila ministrica kulture i medija dr.sc. Nina Obuljen Koržinek. Uz ministricu na dodjeli su sudjelovali i državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Ivanec bit će sanirano krovište dvorane, iduće godine dogradnja škole 

  U Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec počinje sanacija krovišta velike sportske dvorane, a sljedeće godine će početi i dugoočekivana dogradnja školske zgrade koja će omogućiti pohađanje nastave u jednoj smjeni. Najavljeno je to danas u Županijskoj palači u Varaždinu, gdje je potpisan ugovor za sanaciju krovišta te održan radni sastanak župana Anđelka Stričaka, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka i ravnatelja ivanečke škole Damira Jagića s […]

  today24/10/2023 34

  0%