play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Varaždina dobitnik nagrade „Globallocal“

 

 Na Svjetskom kongresu poduzetnika održanom od 6. do 9. prosinca 2023. godine u Dubrovniku, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, preuzeo je Internacionalnu nagradu i priznanje „GLOBALLOCAL“ u kategoriji najboljih lokalnih zajednica za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe, koju je osvojio gradonačelnik Grada Varaždina, dr. sc. Neven Bosilj.

 

Laureat gradonačelnik Grada Varaždina, dr. sc Neven Bosilj osvojio je prestižnu nagradu „GLOBALLOCAL“ u konkurenciji 102 kandidata iz 7 zemalja srednje i jugoistočne Europe temeljem jednoglasne odluke Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „GLOBALLOCAL“. Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja čine 17 članova-eksperata iz 11 zemalja, a istim predsjedava uvažena prof. dr. emeritus Slavica Singer iz Hrvatske.

 

Cilj dodjele nagrada i priznanja “GLOBALLOCAL” je odati javno priznanje i široj javnosti skrenuti pažnju na posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice te javne institucije koje u izazovima novog dinamičkog i zahtjevnijeg vremena, originalnim rješenjima i kreativnim mjerama unaprjeđenja ambijenta, značajno doprinose ubrzanijem i održivom razvoju poduzetništva, kao temelja razvoja zajednice i čovjeka.

 

Nagrada i priznanje “GLOBALLOCAL” dodjeljuje se u više kategorija na temelju jasnih kriterija te je nagrada dodijeljena Gradu Varaždinu zahvaljujući pozitivnim rezultatima ostvarenima tijekom mandata gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja, u razdoblju od 2021. do 2023. godine. Tu se svakako ističu programi poticanja i razvoja poduzetništva i obrtnika na području Grada Varaždina s obzirom da kroz dodjelu bespovratnih novčanih potpora, Grad Varaždin kontinuirano potiče gospodarske aktivnosti i jačanje konkurentnosti domaćih gospodarstvenika. Također, ističu se i programi poticanja gospodarskih investicija na području Grada Varaždina kroz potpore koje se dodjeljuju s ciljem pokretanja novih gospodarskih investicija (greenfiled investicije), i ponovnog stavljanja u funkciju zapuštenih i neiskorištenih gospodarskih kapaciteta (brownfield investicije) na području Grada Varaždina.

 

Nadalje, važno je istaknuti da je Gradu Varaždinu 2022. godine dodijeljena Nacionalna nagrada za okoliš 2022. – Green prix 2022. u kategoriji Lokalne i regionalne samouprave – pokretači zelenih promjena, za projekt „Mapa solarnog potencijala“ koji je osmislila i koji provodi Regionalna energetska agencija Sjever.

 

Posebno se ističe i činjenica da je Grad Varaždin jedan od 14 europskih gradova koji je među 99 kandidata tijekom 2023. godine dobio novac iz Europske urbane inicijative, novog programa Europske komisije za sufinanciranje projekata iz područja zaštite okoliša, adaptacije zgrada, prenamjene gradskih prostora i očuvanja kulturnog naslijeđa. Riječ je o sredstvima za financiranje projekta InterACT Green u sklopu kojega je predviđeno uređenje i obnova osnovne zelene infrastrukture te razvoj nove digitalne infrastrukture za upravljanje Dravskom park šumom.

 

Grad Varaždin je na Izboru najboljih gradova u Hrvatskoj, kojeg svake godine organiziraju Jutarnji list, portal Gradonačelnik.hr i Hanza Media, 2021. i 2022. godine osvojio prestižnu nagradu u kategoriji Kvaliteta života, dok je 2023. godine osvojio nagradu u kategoriji Najbolji (veliki) grad za gospodarstvo u Republici Hrvatskoj.

 

Na Svjetskom kongresu poduzetnika i svečanom uručenju nagrade i priznanja „GLOBALLOCAL“ kao predstavnici Grada Varaždina sudjelovali su zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković te Slađana Miočić pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti i Mirna Mikulek savjetnica u Upravnom odjelu za gospodarske djelatnosti.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinu obilježen Međunarodni Dan nestalih osoba te Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu

    Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Križa branitelja na Gradskome groblju u Varaždinu te Svetom misom u varaždinskoj Katedrali, kao i prigodnom svečanošću na Kapucinskome trgu u Varaždinu obilježen je  Međunarodni dan nestalih osoba te  Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu. Uz članove mnogobrojnih braniteljskih udruga, zatim članove Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja , članove Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata i članove […]

  today30/08/2023 16

  0%