play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik nazočio konferenciji međunarodnog udruženja strukovnih centara i škola

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u ponedjeljak je nazočio stručnoj konferenciji međunarodnog udruženja strukovnih centara i škola INNOTECS, kojeg je član, a ujedno i organizator konferencije, Elektrostrojarska škola Varaždin. Domaćin konferencije je Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole.

Na dvodnevnu konferenciju  odazvalo se 45 sudionika iz zemalja Europske unije, a tema susreta odnosi se na korelaciju školstva i gospodarstva, odnosno suradnju srednjih strukovnih škola i poduzeća. U sklopu boravka u Varaždinu, sudionici će obići Elektrostrojarsku školu, Centre kompetencije Varaždinske županije te varaždinske tvrtke Solvis i Mobilisis.

Gradonačelnik je poželio dobrodošlicu svim sudionicima konferencije. „Varaždin se pozicionirao kao omiljeno odredište brojnih erasmusa, naše su škole partneri u mnogim projektima, stoga mi je drago što vas mogu pozdraviti i izraziti vam dobrodošlicu i što upravo u Varaždinu imate prilike razmijeniti svoja znanja i iskustvo. Zanimanja za koja obrazujete učenike u vašim školama i centrima usmjeravaju nas u budućnost. Bez tehnike i tehnologije, bez ulaganja u znanje, u obrazovanje mladih, nema napretka u gospodarstvu, niti u društvu. Varaždin jako dobro prepoznaje važnost ovih deficitarnih zanimanja stoga potpomažemo mlade  stipendijama, podržavamo i našu Zajednicu tehničke kulture koja od rane školske dobi radi  s djecom na razvijanju tehničkih vještina, a mladima pružamo priliku i kroz varaždinski Tehnološki park u kojem mogu pokrenuti svoje start up-ove. Usmjeravanjem Varaždina kao sveučilišnog grada, ali i kao grada u kojem ubrzano jača ICT industrija, tvrtke su se kod nas počele nadmetati s visinom plaće koju nude pri zapošljavanju ovakvih deficitarnih kadrova. Uprave takvih tvrtki svjesne su da moraju uspostaviti dobru suradnju s obrazovnim ustanovama i školama, a o primjerima dobre prakse vjerujem da ćete imati priliku čuti upravo na ovoj konferenciji. Smatram izuzetno važnim i zapravo ključnim za usklađenje ponude i potražnje na tržištu rada da se mlade potiče na strukovna zanimanja, zato vama i vašem udruženju želim puno uspjeha u daljnjem radu.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Novi Marof u suradnji s Općinom Breznički Hum podiže čitalačku kulturu

  Kako bi se podigla čitalačka kultura i osigurala veća dostupnost usluga knjižnice, u Gradu Novom Marofu počinje važan projekt kojim će Gradska knjižnica i čitaonica stizati na kućni prag građana. Riječ je o projektu „Čitanje na kotačima”, a u ponedjeljak je potpisan ugovor o suradnji s tvrtkom Autobus d.o.o. koja će u sklopu projekta nabaviti kombi vozilo u kojem će se nalaziti knjižnica u malom. Ugovor su potpisali ravnateljica Gradske […]

  today24/10/2022 99

  0%