play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Jenkač: U upravljanju gradskom imovinom postupamo vrlo mudro

Na sjednici Gradskog vijeća Novog Marofa u utorak na dnevnom je redu bilo i izvješće o radu gradonačelnika Siniše Jenkača u drugoj polovici prošle godine.

Među brojnim projektima istaknuta je rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića u Novom Marofu, vrijedna 10 milijuna kuna, uređenje društvenih domova, gradnja istočne obilaznice vrijednosti 113 milijuna kuna bez PDV-a, čiji se dovršetak očekuje do kraja godine.

Gradonačelnik Jenkač je posebno istaknuo upravljanje i raspolaganje imovinom Grada Novog Marofa. „Nastavljamo s kupovanjem zemljišta gdje je moguće i gdje su građani zainteresirani, a zemljište je za plansko širenje poduzetničkih zona i gradnju cesta. I u tom segmentu postupamo vrlo mudro, kao dobri gospodari” – naglasio je Jenkač.

U izvješću o radu trgovačkog društva Novokom, kao davatelja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Novog Marofa za 2021. godinu, navedeno je da je prikupljeno ukupno 2175,95 tona otpada.

Gradonačelnik Siniša Jenkač je naglasio da je došlo do povećanja količine miješanog komunalnog otpada, ali i povećanja odvojenog sakupljanja otpada. „Građani nedovoljno recikliraju. Povećali smo odvojeno sakupljanje otpada u odnosu na 2019. i 2020. godinu. S 23,6 i 27,6 posto došli smo na 33,72 posto. Ali povećana je i ukupna količina miješanog komunalnog otpada, s 1274 tone u 2020. godini na 1375 tona. Pozitivno je da raste količina prikupljenog otpada u reciklažnom dvorištu. Ali negativno je što raste količina miješanog komunalnog otpada” – kazao je Jenkač.

Treba nastavit recikliranje, a građanima mora biti jasno da je potrebno smanjiti miješani komunalni otad jer je skup. Treba što više koristiti reciklažno dvorište. Pomaci su vidljivi, ali trebamo raditi i dalje. I komunalno poduzeće i građani” – zaključio je gradonačelnik koji je upozorio i na spaljivanje na otvorenom i požare koji se događaja u ovo vrijeme godine pa vatrogasci imaju po tri izlaska dnevno.

U izvješću o izvršenju dijela Programa građenja komunalne infrastrukture za 2021. godinu, koji se odnosi na gradnju građevina za gospodarenje komunalnim otpadom, istaknut je završetak sanacije odlagališta neopasnog otpada Čret, za što je u prošloj godini utrošeno 2,7 milijuna kuna.

U svrhu proširenja poslovanja društva Novokom d.o.o. i omogućavanja obavljanja komunalnih djelatnosti za Općinu Ljubešćica bez potrebe provođenja javnog natječaja, a što je omogućeno Zakonom o javnoj nabavi, Gradsko vijeće Novog Marofa potvrdilo je odluku o pristupanju novog člana društvu Novokom. Tako Općina Ljubešćica uplatom uloga postaje novi član društva s udjelom od 1 posto.

Sukladno zakonskim odredbama Gradsko vijeće Novog Marofa donijelo je odluku o prijenosu komunalnih vodnih građevina u vlasništvo javnog isporučitelja vodnih usluga, a na području Varaždinske županije to je Varkom d.d. Varaždin.

Gradski vijećnici odlučili su i o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Novog Marofa. Radi se o zemljištu površine 2566 četvornih metara, nasuprot Dječjeg vrtića u Novom Marofu, a namijenjeno je za višestambenu izgradnju. Zbog iskazanog interesa za kupnju ovog zemljišta, raspisat će se natječaj za prodaju s početnom cijenom od 419.000 kuna.

Vijećnici su potvrdili i odabir najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novi Marof – Ključ. Za cijenu od 957.000 kuna zemljište će biti prodano tvrtki Atlas mbd d.o.o. iz Križovca.

U izvješću o izvršenju plana djelovanja Grada Novog Marofa u području prirodnih nepogoda za 2021. godinu navedeno je da je 21. travnja prošle godine župan Varaždinske županije proglasio prirodnu nepogodu – mraz te da je procjena šteta na području Grada Novog Marofa, temeljem prijava građana, iznosila 201.201 kunu. Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u studenom je donijelo raspored dodijeljene pomoći po odluci Vlade te je Gradu Novom Marofu ukupno dodijeljeno 7.934,27 kuna, a to je uplaćeno oštećenicima na račune. Tijekom 2021. godine nije bio drugih prirodnih nepogoda na području Grada Novog Marofa.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Zanimljiv program “Srijede u Muzeju”

    Uz Međunarodni dan biološke raznolikosti u sklopu Srijede u Muzeju Gradski muzej Varaždin u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije organizira nekoliko sadržaja koji će se održati 22. svibnja. Program počinje u 19 sati u palači Herzer, gdje se predstavljaju dva edukacijska izdanja s prirodoslovnim temama koja su po konceptu i obradi sadržaja namijenjena ponajprije školskoj populaciji, ali i širem rasponu čitatelja. Svijet kukaca […]

  today22/05/2024 1

  0%