play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Jenkač potpisao ugovore s 22 udruge, ukupno vrijedne 60 tisuća eura

 

 Važan dio, odnosno jedna od najčvršćih karika društvenog, kulturnog i sportskog života svake zajednice su udruge. U Gradu Novom Marofu toga su itekako svjesni, pa iz godine u godinu pomažu rad udruga, između ostalog i financiranjem njihovih programa i projekata od interesa za opće dobro.

 

Ove je godine za tu namjenu u gradskom proračunu osigurano 60.000 tisuća eura, a ugovore s predstavnicima 22 udruge za njihova 23 projekta u petak je u Kulturnom centru Ivan Rabuzin potpisao novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Tradicionalno, Grad Novi Marof pomaže rad udruga sa svojeg područja i to onih koje djeluju izvan naše Zajednice športskih udruga, Vatrogasne zajednice te onih u području kulture, odnosno naših KUD-ova jer za njih financijska sredstva osiguravamo posebno. To su, primjerice, udruge naših branitelja, udruge u zdravstvu i ostale koje okupljaju ljude i na neki način doprinose razvoju grada. Ono što je značajno jest da mi pomažemo i brojne udruge koje nisu samo iz Novog Marofa, ali imaju članove s našeg područja i svoje aktivnosti provode na području grada – rekao je Jenkač.

Maksimalan iznos za realizaciju projekata koje su udruge prijavile, a koji su brojne udruge i dobile je 4.000 eura po udruzi.

 

– Čestitam svima koji su odradili projekte i opravdali financijska sredstva koja smo im dodijelili prošle godine i time stekli mogućnost prijave na ovaj natječaj. Želim im svima puno uspjeha u radu te da dobivena sredstva najbolje iskoriste za funkcioniranje svojih udruga, na korist gradu Novom Marofu i svim svojim članovimakazao je novomarofski gradonačelnik.

 

Dodao je kako na području grada djeluju razne udruge, među njima i one koje brinu o djeci te skupinama društva koje su posebno ranjive.

 

Pomažemo i onima koji brinu o djeci koju su napustili roditelji, onima koji brinu o slabovidnim i slijepim te gluhim osobama, tu je i naša udruga Pinta, naši branitelji i domobrani, kao i umirovljenici. Svima njima pružamo potporu jer ulažu puno truda u ono što rade, njihovi su programi i projekti svake godine sve bolji i bogatiji i svojim zalaganjem i aktivnostima oplemenjuju društveni život i događanja na području Novog Marofa i svima nama čine život boljim i kvalitetnijim, na čemu im u ime građana zahvaljujemzaključio je Jenkač.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren prometni poligon

  S ciljem ranog razvijanja prometne kulture koja će doprinijeti većoj sigurnosti djece u prometu, u sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren je prometni poligon. Inicijativa o pokretanju i uređenju poligona potekla je od Općine Gornji Kneginec, za čije radove je utrošeno 13.686,13 eura koje je osigurala Varaždinska županija.   Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški istaknuo je kako se ovim projektom želi podići prometna osviještenost kod najmlađih, a shodno tome […]

  today20/06/2024 2

  0%