play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Bosilj primio članove povijesne postrojbe iz Ravensburga

Članove Gradske garde Ravensburga iz Njemačke ( Bürgergarde der Stadt Ravensburg ) u srijedu je u Gradskoj vijećnici u kraći protokolarni posjet primio gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

Oni su gosti Varaždinske građanske garde u vrijeme Špancirfesta, a komandant garde Michael Ahnemüller prenio je pozdrave gradonačelnika partnerskog grada Ravensburga s kojim grad Varaždin njeguje partnerske odnose od 2002. godine. Zapovjednik varaždinskih Purgara Dražen Loparić zajedno sa svojim gostima potvrdio je odličnu suradnju između dviju povijesnih postrojbi koja je dovela do razvoja partnerskih odnosa gradova na polju školstva, kulture i sporta. Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, uzvratio je s pozdravima te najavio mogućnost uzvratne posjete Ravensburgu u vrijeme Rutenfesta, povijesnog festivala koji će biti održan slijedeće godine.

Gosti iz Ravensbura, prepuni hvale i dojmova sa Špancirfesta, zahvalili su na prijemu te najavili nastavak suradnje s Purgarima.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Sveti Ilija se vidljivo razvija, u tijeku ulaganja veća od 100 milijuna kuna!

  Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, obilježen je Dan Općine Sveti Ilija i spomendan zaštitnika mjesta i mještana Svetog Ilije Proroka. Bila je to prilika da se rezimiraju postignuti poslovni rezultati i najave buduće investicije, te da se uruče općinska priznanja. Općina Sveti Ilija se vidljivo razvija, a ulaganja koja prestižu i više desetaka milijuna kuna, značajno doprinose podizanju razine kvalitete životnih uvjeta mještana ove Općine kojoj administrativno pripada 8 naselja. Najveći […]

  today16/07/2021 149