play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Bosilj primio članove povijesne postrojbe iz Ravensburga

Članove Gradske garde Ravensburga iz Njemačke ( Bürgergarde der Stadt Ravensburg ) u srijedu je u Gradskoj vijećnici u kraći protokolarni posjet primio gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

Oni su gosti Varaždinske građanske garde u vrijeme Špancirfesta, a komandant garde Michael Ahnemüller prenio je pozdrave gradonačelnika partnerskog grada Ravensburga s kojim grad Varaždin njeguje partnerske odnose od 2002. godine. Zapovjednik varaždinskih Purgara Dražen Loparić zajedno sa svojim gostima potvrdio je odličnu suradnju između dviju povijesnih postrojbi koja je dovela do razvoja partnerskih odnosa gradova na polju školstva, kulture i sporta. Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, uzvratio je s pozdravima te najavio mogućnost uzvratne posjete Ravensburgu u vrijeme Rutenfesta, povijesnog festivala koji će biti održan slijedeće godine.

Gosti iz Ravensbura, prepuni hvale i dojmova sa Špancirfesta, zahvalili su na prijemu te najavili nastavak suradnje s Purgarima.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Istekle dokumente već sada zamijenite novima

  S obzirom na najave o skorom proglašenju kraja pandemije COVID-a 19, s ciljem izbjegavanja nepotrebnih gužvi na šalterima za izdavanje osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, putovnica i oružanih listova, iz Policijske uprave varaždinske obavještavaju građane kojima su istekli dokumenti za vrijeme COVID-a 19 da na vrijeme pristupe u Odjel za upravne poslove, kao i policijske postaje Ivanec, Novi Marof i Ludbreg i zamjene svoje dokumente. Podsjetimo, izmjenama Zakona o osobnoj iskaznici, […]

  today03/04/2023 17

  0%