play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Bosilj povodom Dana žena: „Nedopustivo je da žene i danas imaju manja materijalna prava!“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i direktor gradske tvrtke Varkom Bruno Ister, zajedno sa zamjenikom načelnika Daliborom Božićem i predstavnicima Policijske uprave varaždinske, u srijedu su na Trgu bana Josipa Jelačića tradicionalno podijelili ruže ženama vozačicama.

Kao i svake godine, ovom zajedničkom akcijom Grada Varaždina i PU varaždinske daruje se žene sudionice u prometu, koje su i prema svim statističkim podacima bolji vozači od muškaraca i manje sudjeluju u prometnim nesrećama. Prilika je ovo da ih se nagradi malim znakom pažnje.

 

Gradonačelnik Neven Bosilj čestitao je svim ženama Međunarodni dan žena: „Ovom prilikom nagrađujemo vozačice za uzorno sudjelovanje u prometu jer svi znamo da su žene i prema službenim pokazateljima bolje, smirenije i odgovornije u prometu od nas muškaraca. To govorim i iz osobnog iskustva.“ Osvrnuo se i na status žena u ostalim životnim segmentima: „Nažalost, zadnja istraživanja pokazuju da žene u Hrvatskoj imaju 16 posto manje plaće od muškaraca. Mislim da je to osnovna stvar na kojoj kao društvo moramo poraditi i što moramo promijeniti. U državnoj upravi i javnim službama razlika je manja nego u privatnom sektoru, ali smatram da je danas nedopustivo da postoji ikakva razlika u materijalnim pravima između žena i muškaraca i volio bih da se puno više napravi po tom pitanju. Današnji dan je nova prilika da o tome podižemo svijest u javnosti i da aktivno radimo na tome da se takve i sve ostale nejednakosti promijene.“ – rekao je gradonačelnik. Poručio je kako Dan žena treba biti svaki dan jer žene svaki dan moraju osjetiti da ih se cijeni, uvažava, poštuje, da su ljepši spol, ali potpuno jednake i jednakopravne.

 

Gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković ovom su prilikom posjetili i štand Kluba poslovnih žena Varaždinske županije na Franjevačkom trgu te ih razveselili ružama. Cilj Kluba poslovnih žena je bolja međusobna podrška kao i isticanje mogućnosti žena iz Varaždinske županije koje nisu poduzetnice, a htjele bi to postati. Akcijom podjele jaglaca Varaždinkama na Međunarodni dan žena, obilježile su osnivanje svoje Udruge, a gradonačelnik i zamjenik istaknuli su podršku njihovim daljnjim aktivnostima.

rpt

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Zbirka Malogorski dobila svoj dom

  U prostoru bivše Gradske knjižnice i čitaonice  gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok i varaždinski kolekcionar Vladimir Malogorski potpisali aneks ugovora kojim se vrijedna zbirka Malogorski koju je kolekcionar 2003. godine poklonio Gradu Varaždinu smješta u taj izložbeni prostor. „Davnih dana smo gospodin Malogorski, preminuli gospodin Rabuzin, naš poznati slikar, i ja razgovarali o lokaciji galerije, oni su htjeli da to bude sinagoga. Nakon što je gospodin Rabuzin preminuo htjeli smo taj […]

  today14/05/2021 98

  0%