play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnik Bosilj na Bumbar kupu najavio početak izgradnje tribina na stadionu NK Varteks u Hrašćici

Podjelom medalja i objavom rezultata u nedjelju 21. siječnja 2024. godine u varaždinskoj Areni završio je Bumbar kup, jedan od najvećih regionalnih malonogometnih turnira za mlade igrače. Pobjednicima je čestitao i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Na završnici dvodnevnog malonogometnog turnira Bumbar kupa gradonačelnik Bosilj najavio je skori početak izgradnje tribina na NK Varteksa u Hrašćici. Gradonačelnik je kazao da su ugovori potpisani, izvođač radova odabran, a radovi kreću u veljači te, iako je rok završetka devet mjeseci kako se nada da će radovi biti završeni već u rujnu i da će NK Varteks moći dobiti kategorizaciju za viši rang natjecanja. Gradonačelnik Neven Bosilj je zajedno s predsjednikom NK Varteks Sinišom Fučkarom i predstavnikom sponzora dodijelio nagrade najboljim ekipama i pojedincima na završnici turnira, a predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u subotu.

Bumbar kup 2024. održan je 20. i 21. siječnja 2024. godine i najveći je nogometni turnir u regiji. U varaždinskoj Areni okupile su se 184 ekipe s više od 2200 igračica i igrača, iz 64 različita kluba, iz četiri države (Hrvatska, Slovenija, Mađarska i BiH).

Turnir je okupio 184 ekipe i oko 2 200 igrača iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a natjecanje je održano u šest generacija.

Na turniru je nastupilo šest godišta. U subotu su igrala godišta 2011., 2013. i 2015., a u nedjelju 2012., 2014. i 2016. U dva dana, na četiri terena odigrano je više od 300 utakmica.

Od rezultata valja izdvojiti: U 2011. godištu prvo je mjesto pripalo ekipi Ivančice iz Ivanca, dok je Varteks bio treći. U 2012. godištu prvi je bio Varteks, a druga Ivančica.

U 2013. godištu prvo je mjesto osvojila ekipa OŠN 3 E iz Bihaća, u 2014. godištu najbolji je bio Aluminij iz Slovenije, a Varteks je zauzeo četvrto mjesto.

U 2015. godištu slavila je ekipa iz Pećuha, a u 2016. godištu najbolja je bila ekipa Slaven Belupa, dok je NC Vidovec natjecanje okončao na četvrtom mjestu.

Turnir ima i snažnu institucionalnu podršku, pa su tako pokrovitelji turnira već tradicionalno Grad Varaždin i Varaždinska županija, a po prvi puta HNS i ŽNS Varaždin

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  Započela organizacija 4. humanitarne utrke grada anđela

  Već sada tradicionalna utrka grada anđela u Varaždinu u svom će četvrtom izdanju, osim glavne humanitarne utrke, imati i svoju dječju humanitarnu utrku. Ispred Kule stražarnice kod varaždinskog Starog Grada održana je konferencija za novinare, na kojoj su predstavljene informacije o organizaciji utrke te o samoj utrci. Utrka će se održati u subotu, 13. svibnja, u organizaciji idejnog začetnika humanitarne utrke – Damira Habijana, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Sportskog […]

  today21/03/2023 104

  0%