play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnica Ratković: “Svakom smo godinom sve bliže vraćanju sjaja našem malom biseru!”

Nakon još jedne godine vrijednog i predanog rada, svečanom sjednicom Gradskog vijeća održanom u petak proslavljen je Dan Grada Varaždinskih Toplica. Osim za rekapitulaciju svega što je u protekloj godini napravljeno, a projekata i investicija zahvaljujući kojima Varaždinske Toplice iz dana u dan postaju sve ugodnije mjesto za život zaista je mnogo, Dan Grada prilika je za zahvalu najzaslužnijim građanima koji su svojim radom i djelovanjem doprinijeli razvoju čitave lokalne zajednice.

 

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Gradskog vijeća Ljubica Nofta koja je naglasila kako je u protekloj godini donesen niz odluka koje za cilj imaju poboljšanje kvalitete života građana, a posebno je izdvojila odluku o izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja kojom su stvoreni uvjeti za izgradnju većeg trgovačkog centra u jugoistočnom dijelu Varaždinskih Toplica koji bi trebao biti gotov sljedeće godine.

-Zahvaljujući Varaždinskoj županiji, županu Anđelku Stričaku i Županijskoj skupštini sada nakon 30 godina Grad se može uključiti u obnovu Pučke kupelji i Arheološkog nalazišta, te se prijavljivati na raspisane natječaje za njihovo uređenje i obnovu – rekla je Nofta zaključivši kako ni u narednom razdoblju nema opuštanja, već samo rada, a tada neće izostati ni rezultati.

 

Čestitavši svim mještanima Dan Grada i blagdan svetog Martina, gradonačelnica Dragica Ratković osvrnula se na proteklu godinu u kojoj su postavili temelje za rast i razvoj Varaždinskih Toplica – malog neizbrušenog bisera.

 

-Iako se naše odluke i nove suradnje čine samo nizom nevažnih procedura i procesa, predstavljaju stvaranje konkretnih preduvjeta i temelja za gradnju stabilne i komforne budućnosti u gradiću kakvog želimo imati – poručila je Ratković.

 

Primarna želja Gradske uprave je omogućiti svim građanima ugodan i siguran život, a prema riječima gradonačelnice Ratković, sve potencijale uložili su na očuvanje demografske slike Grada, dok mladima kroz nove mogućnosti žele dati novu perspektivu i moderan pristup obiteljskom životu.

-Dobivanjem državne čestice, ostvarena je mogućnost stvaranja preduvjeta za novi, suvremeniji život mladih obitelji u Varaždinskim Toplicama. Planiranjem izgradnje budućeg Smart kvarta, podupire se provođenje programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada i osobno čvrsto vjerujem kako Smart kvart predstavlja samo djelić pritoka nove energije i novog načina života u Toplicama – rekla je gradonačelnica Ratković dodavši kako ju veseli prepoznavanje vrijednosti i strateške važnosti Varaždinskih Toplica, kako unutar Varaždinske županije, tako i izvan nje.

 

Upravo je svečana sjednica iskorištena za potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Grada Varaždinskih Toplica i Grada Novalje čiji je cilj na inovativan i atraktivan način povezati dvije vodene točke, Novalju kao morsku, a Varaždinske Toplice kao kontinentalnu točku termalne vode. Osim vode povezuje ih i želja da postanu atraktivne turističke destinacije zbog čega će ih novo partnerstvo dodatno ojačati.

-Unutar turističke ponude u Varaždinskim Toplicama, promišljeno i sustavno gradimo ideju „Grada na termalnoj vodi“ koja povezuje kulturnu baštinu, povijesne činjenice te revitalizaciju i vraćanje u funkciju povijesnog naslijeđa – kazala je Ratković.

U proteklom je razdoblju obnovljena suradnja triju važnih, dosad odvojenih subjekata – Varaždinske županije, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice te Grada Varaždinskih Toplica koji, poručuje gradonačelnica, tek ujedinjenim djelovanjem mogu dati značajnije rezultate.

 

-Svakom smo godinom sve bliži vraćanju sjaja našem malom biseru, upravo onakvog kakav zaslužuje imati. Svaka nas donesena odluka vodi korak bliže toj slici i zato me veseli svaka od njih, čak i ona najmanja i možda naoko sasvim nebitna, jer sam svjesna kako puno malih ispravnih i kvalitetnih rješenja vodi ka velikome cilju. Razina snage želje, volje i uloženog truda je toliko visoka da naprosto ne može proći bez uspjeha te nam ostaje samo da o proteklom vremenskom razdoblju govore naša djela, a ne riječi – zaključila je gradonačelnica Ratković.

 

Uime Varaždinske županije, svečanoj je sjednici nazočio predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić koji je kazao da je suradnja Županije i Grada Varaždinskih Toplica izvrsna.

 

-S obzirom da je Županija vlasnik velikog djela nekretnina u ovom malom gradu, suradnja i mora biti tijesna. Sve inicijative koje dolaze s gradske razine prema Županiji su dobrodošle i prihvaćamo ih. I mi dajemo neke inicijative, a zajedno sinergijski djelujemo prema središnjoj državi, kako bi čim više sredstava povukli za ovaj lijepi grad koji se u posljednje vrijeme jako dobro razvija. Ovo je dijamant kojeg su konačno počeli brusiti i u kojem se događa prava renesansa – rekao je Križanić.

 

Dodao je da projekt Spinalnog centra polako, ali sigurno ide kraju realizacije.

 

-To je nešto što nas jako veseli, ali nije tu samo Spinalni centar. Prije toga obnovljena je Minerva, a tu je još puno velikih projekata, stoga mislim da gradonačelnica ima slatku brigu neke od njih možda  i zaobići, sve s ciljem harmoničnog života ovdašnjih ljudi – zaključio je Križanić.

 

Uime okupljenih gradonačelnika i načelnika, gostima i uzvanicima obratio se saborski zastupnik i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak koji je istaknuo da je vidljivo da se u Varaždinskim Toplicama provodi jako puno projekata te poručio kako se svi lokalni čelnici trebaju orijentirati prema svemu onom što nam dolazi, a to su silne milijarde eura iz raznih europskih izvora.

-Ovdje se to jako dobro koristi i vjerujem da će se koristiti u budućnosti još i više. Puno se radi na vodnoj infrastrukturi, komunalnoj infrastrukturi i vjerujem da će u godinama koje dolaze Varaždinske Toplice biti još ljepše i još uređenije – rekao je Hrebak.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja istaknutim članovima zajednice. Tako je nagrada za životno djelo otišla u ruke Nevenke Bareta, umirovljene učiteljice koja je u topličkoj osnovnoj školi odgojila generacije mladih matematičara i fizičara.

Nagradu za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobili su Mladen Novačić i Maksim Matkun, dok su nagrade za doprinos ugledu i promociji Grada u zemlji i svijetu dodijeljene Andreju Detelju te tvrtki Metal Obad d.o.o. iz Donje Poljane.

 

Nagrade Grada učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima ove su godine pripale Davidu Šestaku i Stjepanu Geriću, a zahvalnice Ivanu Bešeniću – Zeki, operativnim vatrogascima DVD-a Varaždinske Toplice, tvrtki Deni Pek, Udruzi „Biserna dolina“ iz Grešćevine te Udruzi žena „Naši cajti“.

 

Dobitnica nagrade za životno djelo Nevenka Bareta zahvalila je uime svih nagrađenih i naglasivši da je počašćena ovom nagradom, a posebno joj je zadovoljstvo što su je predložili KUD-ovci koji su mahom njeni učenici i koji su zajedno s njom sudjelovali u svim aktivnostima i natjecanjima gdje su postizali zapamćene rezultate.

 

-Radila sam u Centru izvrsnosti u Varaždinu 12 godina za matematiku i tu smo postizali isto lijepe rezultate. Išli smo na natjecanja i festivale matematike u Pulu i Varaždin, tu sam osmišljavala različite zadatke za natjecanja. Ganuta sam što su me predložili baš moji bivši đaci, a u prosjeku sam odradila 45 godina kao učitelj matematike i fizike – rekla je Bareti.

 

Kažimo i kako je svečana sjednica bila prilika i za potpisivanje sporazuma o prijateljstvu i suradnji dvaju gradova – Varaždinskih Toplica i Novalje, a sporazum su potpisali gradonačelnici Dragica Ratković i Ivan Dabo.

 

Dabo je rekao kako je vidljivo da su u zadnjih šest godina Varaždinske Toplice u pravom uzletu.

-Ono što je možda najbitnije u našim sličnostima je voda. I Varaždinskim Toplicama i Novalji voda je mati. Želim jedan dobar put, dobru suradnju i vjerujem da će ovo prijateljstvo biti očuvano i zapečaćeno – poručio je Dabo dodavši kako je turizam, čijim se rezultatima oba grada diče, fenomen na čemu će, među ostalim, i surađivati.

 

Inače, Dabo je osim prekrasne paške čipke kao znak njihovog prijateljstva donio i odlične vijesti. Gradu je, naime, Fond solidarnosti Europske unije odobrio sredstva za obnovu bednjanskog mosta u vrijednosti većoj od 2 milijuna kuna.

 

Dodajmo da je uoči svečane sjednice topličkog Gradskog vijeća odana počast onima koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne, slobodne i neovisne Republike Hrvatske, hrabrim hrvatskim braniteljima, u čiju su čast upaljene svijeće kod spomenika Bijela golubica u Varaždinskim Toplicama.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Zanimljiv program “Srijede u Muzeju”

    Uz Međunarodni dan biološke raznolikosti u sklopu Srijede u Muzeju Gradski muzej Varaždin u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije organizira nekoliko sadržaja koji će se održati 22. svibnja. Program počinje u 19 sati u palači Herzer, gdje se predstavljaju dva edukacijska izdanja s prirodoslovnim temama koja su po konceptu i obradi sadržaja namijenjena ponajprije školskoj populaciji, ali i širem rasponu čitatelja. Svijet kukaca […]

  today22/05/2024 3

  0%