play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnica Ratković na panelu o ženama o politici

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, uz brojne žene iz javnog i političkog života, sudjelovala je na panelu pod nazivom „Druga strana medalje – kako se žene probijaju kroz političku džunglu”.

 

Riječ je o panelu u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću koji se održao ovog ponedjeljka u sklopu 21. godišnje KOMferencije Zagreb. Uz gradonačelnicu Ratković, panelistice su bile i Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije te Branka Bakšić Mitić, humanitarna aktivistkinja i dogradonačelnica Gline.

 

Naglasivši kako bi politika trebala biti ravnopravna i za muškarce i žene ovisno o njihovim sposobnostima, gradonačelnica Ratković poručila je kako se žene trebaju uključiti u javni život i biti glasnije jer tek kada progovore o svojim problemima može se pristupiti i njihovom rješavanju.

 

-Iako nas puno ima motive da budemo lideri, žena je premalo i prerijetko se javljaju za vodeće položaje. Međutim, treba djelovati kako bi se mogle boriti za ono što želimo promijeniti, jer je politika častan i odgovoran  poziv i posao koji treba vjerodostojno zauzimati i promicati opće dobro  – rekla je Ratković.

 

Neke od tema o kojima se raspravljalo na panelu bile su komunikacija političarki u odnosu na političare, medijska slika žena u politici i mogućnosti i potrebe za promjenama. Političarke su se dotakle i pitanja poticanja žena za njihovim angažmanom na političkoj sceni, a razgovarale su i o stvarima na koje bi žene koje tek ulaze u politiku trebalo upozoriti.

 

Moderatorica panela bila je Vlatka Vučić Marasović koja je uz same panelistice održavala odličnu atmosferu i poticala zanimljivu raspravu.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ćiselsko proščenje u Remetincu uz bogate kulture i zabavne sadržaje!

  Ćiselsko prošćenje v Remetincu  tradicionalna je  vjerska manifestacija koja se održava prvi vikend u mjesecu listopadu te osim hodočašća štovatelja Majke Božje Čiselske u Remetinec u Crkvu Blažene Djevice Marije Kraljice svete Krunice, uključuje i kulturne i zabavne sadržaje. Vjerski dio manifestacije započinje trodnevnicom u četvrtak 28. rujna , kada misu u 18.00 sati predvodi vlč. Branko Horvat. U petak 29. rujna misno slavlje nastavlja se svetom misom u 18.00 sati […]

  today27/09/2023 1

  0%