play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Gradonačelnica Ratković: “Cilj je smanjiti količinu otpada i osvijestiti građane o važnosti njegovog odvajanja!”

Odluka o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada bila je jedna od točaka dnevnog reda prve ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica, održane u ponedjeljak.

 

Vijećnici su većinom glasova prihvatili odluku o usluzi prikupljanja miješanog komunalnog otpada, biootpada, reciklabilnog komunalnog otpada i glomaznog otpada, koji se prikuplja jednom godišnje, te usluzi preuzimanja otpada u reciklažnom dvorištu i usluzi prijevoza i predaje otpada ovlaštenoj osobi.

Davatelj ovih javnih usluga na području Grada Varaždinskih Toplica je trgovačko društvo Čistoća d.o.o. iz Varaždina, a kako je pojasnila gradonačelnica Dragica Ratković, cijena obavezne minimalne javne usluge je jedinstvena i iznosi 75,55 kuna bez PDV-a za kućanstva i 68,03 kuna bez PDV-a za kategoriju korisnika koji nisu kućanstvo.

 

– Korisniku usluge koji kompostira biootpad cijena javne usluge umanjit će se za 16,71 kn bez PDV-a za sva obračunska razdoblja tijekom kojih kompostira biootpad. Cilj ove odluke je poticanje smanjenja količine otpada i osvješćivanje građana kako bi što više odvajali otpad i tako vodili brigu o okolišu – kazala je gradonačelnica.

Miješani komunalni otpad prikuplja se najmanje jedanput u dva tjedna, biootpad najmanje jednom tjedno, otpadni papir, karton i plastika najmanje jednom mjesečno, metal i staklo najmanje jednom u tri mjeseca, glomazni otpad najmanje jednom godišnje, a tekstil i problematični otpad u reciklažnom dvorištu na lokaciji Varaždinske Toplice, Duga ulica 66 b.

 

Sjednici je prisustvovao i novi pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Marko Jeličić koji je izrazivši nadu u dobru suradnju sa svim vijećnicima naglasio kako im cilj mora biti isti – zajednički rad za prosperitet Grada i osiguravanje što kvalitetnijeg života građana.

 

Gradonačelnica Ratković najavila je i nove projekte, a kako je naglasila, Grad Varaždinske Toplice nastavit će ih kandidirati na natječaje na kojima ispunjava uvjete. Također, na zadovoljstvo građana, ali i posjetitelja Varaždinskih Toplica, do kraja ove godine problem parkiranja trebao bi biti riješen.

Odlukom Gradskog vijeća Grad Varaždinske Toplice i Općina Velika Trnovitica potpisat će Sporazum o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom prema kojem će se na odlagalištu neopasnog otpada Johovača na području Općine Velika Trnovitica odlagati otpad s područja Grada Varaždinskih Toplica.

 

Na sjednici je usvojen i Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda, kojim su na području Grada Varaždinskih Toplica utvrđene moguće su ugroze prirodnih katastrofa – potresa, poplave, suše, olujnog i orkanskog nevremena, pijavice, snježnih oborina, poledice, tuče, mraza, ekstremnih vremenskih pojava – toplinskog vala, epidemije i pandemije te degradacije tla. Ovim Planom obrađene su mjere i postupci u slučaju suše, olujnog i orkanskog nevremena, snježne oborine, poledice, tuče i mraza. Naglašeno je da tijekom 2021. godine nije bilo proglašenja elementarne nepogode niti od jedne od navedenih ugroza koje se obrađuju ovim Planom.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

  Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava […]

  today24/06/2022 7