play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Građani Varaždinskih Toplica doznali kako kvalitetno upravljati novcem

U organizaciji Grada Varaždinskih Toplica i edukacijske platforme ValoreSchool građani su u srijedu naučili kako kvalitetno upravljati svojim financijama. Riječ je o prvoj od ukupno četiri besplatne edukacije koje organizira Grad u suradnji s edukacijskom platformom ValoreSchool s ciljem odgovora na intenzivne promjene koje se događaju u svijetu.

Podaci pokazuju da čak 77 posto stanovništva Europske unije nema dovoljno znanja i vještina za kvalitetno upravljanje svojim poslovnim izborima, kao ni financijama, a dodatan problem, u jeku sveopćih poskupljenja, predstavlja i činjenica da u posljednjih 25 godina građani troše 1,8 do 2,7 puta više nego što zarade. “Više trošimo nego što štedimo jer živimo u potrošačkom društvu, to je glavni imperativ kapitalističkog društvenog uređenja – potrošnja je osnova stvari i pokretač gospodarstva. Neko nepisano pravilo je da na jedan potrošeni euro moramo zaraditi 4 eura, a mi radimo obratno ” objasnila je Sanela Dropulić, direktorica edukacijske platforme ValoreSchool. Upozorila je i da ne kupujemo zato što nam je nešto potrebno, već zato da bismo popunili emocionalnu prazninu. Iris Addaline, konzultantica za ulaganja u plemenite metale koja je na ovoj besplatnoj edukaciji sa zainteresiranim građanima podijelila svoje znanje i iskustvo poručila je kako je potrebno ulagati upravo u znanje jer je to najbolja investicija. “Građani danas više troše jer prije nauče kako trošiti nego kako zaraditi. Definitivno bi bilo dobro da se djeca od najranijih nogu, već u vrtiću educiraju o vrijednosti stvari i da shvate da sve što njihovi roditelji kupuju nije besplatno nego da za to treba zaraditi. Također, cilj ove edukacije je da građani, uz kvalitetno upravljanje svojim novcem, nauče i kako ga pametno investirati jer kada novac stoji u banci gubi na vrijednosti” poručila je Addaline.

Budući da je gradonačelnica Dragica Ratković prepoznala važnost ove teme, kako u jeku sveopćih poskupljenja, tako i u vremenu ulaska Hrvatske u eurozonu, Grad i ValoreSchool na to su odgovorili zajedničkim projektom u obrazovnom sektoru kako bi se svi zainteresirani građani upoznali s kvalitetnim upravljanjem svojim financijama te podigli svoju financijsku pismenost na višu razinu. “U Varaždinskim Toplicama odmah smo naišli na podršku gradonačelnice oko organizacije ovih besplatnih edukacija, a cilj je proširiti ih na cijelu Hrvatsku, ali i jugoistočnu Europu. Varaždinske Toplice definitivno su primjer kako dalje ” naglasila je Dropulić. Gradonačelnica Ratković istaknula je kako Grad Varaždinske Toplice uvijek podržava sve dobre projekte, pa tako i ovaj. “Cilj nam je da građani nauče više o ovoj važnoj temi za svakodnevni život kako bi se uspješnije, bolje i kvalitetnije nosili s raznim životnim situacijama. Ovo je prva od ukupno četiri edukacije koje će se održati u Varaždinskim Toplicama i drago mi je da je edukacijska platforma ValoreSchool prepoznala upravo naš Grad kao mjesto od kojeg ovaj vrijedan projekt kreće – rekla je Ratković. Spomenimo i da će nakon prve edukacije pod nazivom „Zašto više trošimo nego što štedimo” koja je održana u srijedu, Varaždinske Toplice biti domaćin njih još tri. Tako će se 25. travnja održati edukacija na kojoj će građani doznati kako ostvariti svoje financijske ciljeve, a 24. svibnja na redu je edukacija na temu „Naša imovina na raskrižju”. Posljednja edukacija održat će se u rujnu i to na temu bilanca i financija na jednostavan način.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%