play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždinske Toplice u subotu bio vinski centar Hrvatske

Grad Varaždinske Toplice je ove godine bio domaćin 17. zajedničke izložbe vina Zlatna kapljica 2022. koja je, osim što je poprimila i međunarodni karakter jer su uzorci stigli iz Slovačke te iz Bosne i Hercegovine, bila i rekordna.

U svega dva dana prikupljena su čak 393 uzorka, a nakon ocjenjivanja vina koje je održano 29. i 30. travnja, u subotu je održana završna svečanost dodjele diploma vinarima te degustacija vina otvorena za javnost koja je privukla brojne posjetitelje.

Zadovoljstvo što je Grad, zahvaljujući svojoj Udruzi vinara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice brojnim domaćim i stranim gostima pokazao sve svoje čari izrazila je i gradonačelnica Dragica Ratković.

 

-Ovakva manifestacija puno nam znači, prvenstveno kako bismo cijelom ovom području pokazali kvalitetu svojih odličnih vina. Iz godine u godinu vina su sve bolja što potvrđuje i podatak da je ova izložba, po broju prikupljenih uzoraka i rekordna – rekla je gradonačelnica Ratković.

Pohvalivši rad svih topličkih udruga koje su zaista vrlo aktivne i rado se uključuju u sve manifestacije, gradonačelnica Ratković poručila je kako je najvažnije da je vinorodno područje sjeverozapadne Hrvatske očuvano i obrađeno što je dokaz da su vinogradari marljivi i vrijedni ljudi.

-Grad čine ljudi, zbog čega Varaždinske Toplice uvijek rado podržavaju rad svih svojih udruga i stoje im na raspolaganju. S obzirom da se u Hrvatskoj i Europi želimo pozicionirati kao privlačna kontinentalna, enogastronomska destinacija činjenica da smo bili domaćin ove manifestacije međunarodnog karaktera za nas je velika stvar – zaključila ja Ratković.

Pohvalivši Grad na brojnim aktivnostima i manifestacijama koje provodi kako bi se još više pozicionirao na turističkoj karti Europe župan Varaždinske županije Anđelko Stričak otvorio je završnu svečanost Zlatna kapljica 2022.

 

-Ovakve i slične manifestacije u Varaždinskoj županiji su uvijek dobrodošle. Ljudi se napokon okupljaju i druže, ali i natječu što rezultira vrlo kvalitetnim vinima i odlično je za našu turističku ponudu koja je iz dana u dan sve jača i sve bolja te privlači sve veći broj posjetitelja – kazao je župan Stričak.

Da se Varaždinske Toplice mogu pohvaliti odličnim uspjesima svojih vinara i vinogradara, naglasila je i Lana Husnjak, direktorica Turističke zajednice Varaždinskih Toplica poručivši kako su na ovoj izložbi sve kapljice zaista zlatne.

 

-Ono što svaki gost, ali i svaki putnik namjernik želi je prije svega hedonizam. Želi dobro pojesti, popiti, ali i uživati u samom okolišu i kulturi koju ovaj grad nudi. Ovakav angažman vinogradara s naših topličkih i kalničkih brega dokazuje da su vina sve bolja, da smo konkurentni i da nudimo ono što današnji visokokvalitetni gosti traže – rekla je Husnjak.

 

U ovogodišnjoj izložbi sudjelovalo je sedam vinogradarskih udruga s područja Varaždinske županije; Sveti Martin Varaždinske Toplice, Mejaši Ljubešćica, Grozdek Sveti Ilija, Viv-ber Beretinec, Pinta Novi Marof, Jalžabet i Varaždinbreg Gornji Kneginec, ali i pojedinci te gosti iz Slovačke i Bosne i Hercegovine.

 

Iako je toplička Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin zbog pandemije čekala devet godina na organizaciju ove izložbe, predsjednik Udruge Josip Posavec itekako je zadovoljan. Naime, njihova udruga sudjelovala je sa 105 uzoraka i osvojila čak 20 posto zlatnih medalja.

 

-Ove godine imali smo rekordan broj uzoraka, čak 393 uzoraka vina, nešto voćnih rakija i četiri voćna vina. Svi mi smo u udruzi mali vinari, a na području Varaždinskih Toplica imamo dvije veće vinarije, to su vinarija Najman i Vitezove gorice. Kako svi mi ovo radimo iz hobija i ljubavi, iznimno smo sretni zbog naših uspjeha – poručio je Posavec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 4 1

  0%