play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždinske Toplice isplaćuje 147 tisuća kuna bespovratne potpore ugostiteljima

Grad Varaždinske Toplice pomaže svojim ugostiteljima koji su u teškoj situaciji zbog zatvaranja uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Uz mjere koje su već poduzete, poput oslobađanja od plaćanja komunalne naknade za 1. tromjesečje te u njihovo ime plaćanja naknade za uređenje voda, Gradsko je vijeće donijelo odluku o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima s područja Grada za otklanjanje štete nastale u posebnim okolnostima epidemije. Korisnici potpore su ugostitelji kojima je obustavljen rad, a zadržali su u radnom odnosu sve radnike te im je pad prometa najmanje 50 posto u prosincu prošle i siječnju i veljači ove godine u odnosu na ista razdoblja u 2019. i 2020. godini. Potpore su u iznosu 9.000 kuna za poduzetnike koji imaju od 1 do 3 radnika te 15.000 kuna za one s 4 ili više radnika. Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković istaknula je da je 13 ugostitelja ispunilo uvjete javnog poziva te im je isplaćena bespovratna potpora u ukupnom iznosu od 147 tisuća kuna.

„Ova će pomoć ugostiteljima dobro doći, a sve s ciljem smanjenja negativnih utjecaja na poslovanje i očuvanje radnih mjesta. Iako i država provodi razne mjere i programe za djelatnosti pogođene koronavirusom, ugostitelji imaju i druge obveze koje moraju podmiriti radili oni ili ne. Vjerujem da je želja svih nas da epidemiološka situacija bude povoljnija te da se poslovanje svih gospodarstvenika, ujedno i ugostitelja, vrati u normalu, što bi značilo nastavak gospodarskog rasta koji je započeo u našem Gradu“, naglasila je Ratković te najavila mogućnost produženja ili donošenja novih paketa mjera potpora ukoliko se nastavi situacija djelomičnog ili potpunog zatvaranja ugostiteljskih objekta u borbi sa smanjenjem širenja bolesti COVID-19.

 

Među korisnicima potpore je i Marija Katalenić. „Nakon potpuno zatvaranja, sada smo otvorili terase. Ali nemamo puni promet i jako dobro dođe ovaj poticaj koji daje Grad Varaždinske Toplice. Platit ćemo neke zaostale račune. Do otvaranja terasa bilo je jako loše. Da nije bilo državnog novca za plaće, ne znam kako bismo preživjeli, nas ugostitelje ovo sve je najviše pogodilo. Zahvaljujem Gradu i gradonačelnici na potpori“, rekla je Marija Katalenić.

 

„Pomoć puno znači jer je situacija jako loša, u velikim smo zaostacima. Država traži svoje i s minimalnim sredstvima koja smo dobili rješavali smo stvari koje smo mogli. Nismo ni mogli puno. Sada jesmo otvorili terasu, ali vrijeme nam ne ide na ruku pa imamo veliki pad prihoda“, dodala je Jelena Modrić.

 

„Nažalost, i dalje smo zatvoreni jer nemamo terasu. Ova pomoć Grada je velika jer se računi i dalje gomilaju. Nikoga nismo otpustili. Nadamo se da će doći do otvaranja u što kraćem vremenu. Zatvoreni smo od studenog. Ali ne odustajemo, čekamo da nas otvore!“ poručila je Anita Sakač.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Varaždin potiče građane na uzgoj zdrave hrane

  Grad Varaždin će i ove godine provesti mjeru poticanja građana na uzgoj zdrave hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva vlasnicima i/ili posjednicima prihvatljivog zemljišta pogodnog za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Za ovu mjeru poticanja Grad Varaždin je osigurao ukupno 94.000 kg organskog peletiranog gnojiva. Zainteresirani građani Grada Varaždina mogu već od danas podnijeti prijavu putem online obrasca koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina. Javni poziv je […]

  today29/05/2024

  0%