play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždinske Toplice i ove akademske godine stipendira studente s 500 kuna mjesečno

Grad Varaždinske Toplice u posljednje je četiri godine za studentske stipendije iz svog proračuna izdvojio 1,5 milijuna kuna, a sve svoje redovne studente, po čemu je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj, stipendirat će i ove akademske godine.

 

Naime, ovih je dana raspisan natječaj za dodjelu studentskih stipendija, a Grad će sve svoje redovne studente stipendirati s 500 kuna mjesečno čime svojim mladima i njihovim roditeljima nastoji što više olakšati školovanje.

 

I sama gradonačelnica Dragica Ratković pozvala je topličke studente da se prijave na natječaj i ostvare pravo na gradsku stipendiju koja će im sasvim sigurno olakšati troškove studija.

 

– Činjenica da se u zadnjih nekoliko godina broj stipendija na području našeg Grada povećava dokazuje da sve više naših mladih studira zbog čega mi je drago što im na ovaj način pomažemo. Zbog sve većeg rasta cijena i poskupljenja troškova života, stipendije i ostali načini na koje Grad potpomaže obrazovanje važniji su no ikada kako bi naši mladi imali jednake šanse za školovanje – rekla je gradonačelnica Ratković.

 

Naglasila je i kako je kvalitetno obrazovanje jedan od najvažnijih prioriteta ove Gradske uprave čiji je cilj doprinijeti stvaranju školovanih i konkurentnih mladih ljudi, spremnih za tržište rada i buduće izazove.

 

Grad će svoje studente stipendirati tijekom cijele akademske godine, od listopada do srpnja iduće godine. Na natječaj se mogu javiti svi redovni studenti koji imaju prebivalište na području Grada i ne primaju stipendije iz drugih izvora.

 

Zahtjev je potrebno dostaviti pisanim putem, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Natječaj za dodjelu stipendija“, preporučeno poštom ili osobno na adresu: Grad Varaždinske Toplice, Ulica dr. Franje Tuđmana 4, 42223 Varaždinske Toplice najkasnije do 15. studenog, a detaljne upute za prijavitelje dostupne su na službenoj web stranici Grada.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Potpisani ugovori o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane PŠ Nova Ves Petrijanečka i PŠ Strmec Podravski

  Područna škola Nova Ves Petrijanečka i Područna škola Strmec Podravski prve su dvije područne škole za koje je potpisan ugovor o uslugama izrade projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane. Ugovor su potpisali ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak, i direktor tvrtke Aris d.o.o. Ivan Vindiš, dok su potpisivanju prisustvovali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav […]

  today27/09/2023 5

  0%