play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždinske Toplice i ove akademske godine stipendira studente s 500 kuna mjesečno

Grad Varaždinske Toplice u posljednje je četiri godine za studentske stipendije iz svog proračuna izdvojio 1,5 milijuna kuna, a sve svoje redovne studente, po čemu je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj, stipendirat će i ove akademske godine.

 

Naime, ovih je dana raspisan natječaj za dodjelu studentskih stipendija, a Grad će sve svoje redovne studente stipendirati s 500 kuna mjesečno čime svojim mladima i njihovim roditeljima nastoji što više olakšati školovanje.

 

I sama gradonačelnica Dragica Ratković pozvala je topličke studente da se prijave na natječaj i ostvare pravo na gradsku stipendiju koja će im sasvim sigurno olakšati troškove studija.

 

– Činjenica da se u zadnjih nekoliko godina broj stipendija na području našeg Grada povećava dokazuje da sve više naših mladih studira zbog čega mi je drago što im na ovaj način pomažemo. Zbog sve većeg rasta cijena i poskupljenja troškova života, stipendije i ostali načini na koje Grad potpomaže obrazovanje važniji su no ikada kako bi naši mladi imali jednake šanse za školovanje – rekla je gradonačelnica Ratković.

 

Naglasila je i kako je kvalitetno obrazovanje jedan od najvažnijih prioriteta ove Gradske uprave čiji je cilj doprinijeti stvaranju školovanih i konkurentnih mladih ljudi, spremnih za tržište rada i buduće izazove.

 

Grad će svoje studente stipendirati tijekom cijele akademske godine, od listopada do srpnja iduće godine. Na natječaj se mogu javiti svi redovni studenti koji imaju prebivalište na području Grada i ne primaju stipendije iz drugih izvora.

 

Zahtjev je potrebno dostaviti pisanim putem, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Natječaj za dodjelu stipendija“, preporučeno poštom ili osobno na adresu: Grad Varaždinske Toplice, Ulica dr. Franje Tuđmana 4, 42223 Varaždinske Toplice najkasnije do 15. studenog, a detaljne upute za prijavitelje dostupne su na službenoj web stranici Grada.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

    U Osnovnoj školi Tužno danas je svečano otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj. Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike. Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo. - Unutar mjesec dana smo u tri navrata bili prvi u Hrvatskoj. […]

  today15/04/2024 6

  0%