play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždinske Toplice domaćin međunarodne izložbe Zlatna kapljica 2022.

Grad Varaždinske Toplice domaćin je 17. zajedničke izložbe vina Zlatna kapljica 2022. koja je ove godine poprimila i međunarodni karakter jer su uzorci stigli i iz Slovačke i Bosne i Hercegovine. Nakon dva dana prikupljanja uzoraka i ocjenjivanja vina koje je održano 29. i 30. travnja, ovog vikenda na redu je završna svečanost dodjele diploma vinarima, ali i degustacija vina otvorena za javnost.

 

Na ovogodišnjoj izložbi sudjelovalo je sedam vinogradarskih udruga; domaćin Udruga Sveti Martin Varaždinske Toplice, Mejaši Ljubešćica, Grozdek Sveti Ilija, Viv-ber Beretinec, Pinta Novi Marof, Jalžabet i Varaždinbreg Gornji Kneginec, ali i pojedinci te gosti iz Slovačke i Bosne i Hercegovine.

 

Riječ je o odličnoj promociji topličkog kraja koji je itekako poznat po kvalitetnim vinima zbog čega se svi ljubitelji dobre kapljice pozivaju na završnu svečanost i degustaciju.

 

Ona će se održati ove subote s početkom u 16 sati u prostorima Caffe bara i Pizzerije Bernarda, a ovo je samo dodatan korak u pisanju prekrasne eno-priče grada okruženog blagodatima vinograda.

 

Ovogodišnja izložba održava se pod pokroviteljstvom Grada Varaždinskih Toplica što je još jedan pokazatelj kako čitav kraj žele promovirati kao privlačnu kontinentalnu i enogastronomsku destinaciju.

 

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nova akcija sadnje kritično ugrožene biljke kebrač u Varaždinskoj županiji

  Nova akcija sadnje biljke kebrač, kritično ugrožene vrste u Hrvatskoj i Europi, održana je ovoga mjeseca na nekoliko lokacija uz rijeku Dravu u Varaždinskoj županiji.  Akciju pokušaja vraćanja gotovo izumrle vrste, koja je na području Europe rasla od ledenog doba, organizirala je Javna ustanova Priroda Varaždinske županije, a pridružili su im se partneri iz projekta „Drava Life“, stručnjaci iz Austrije i Mađarske. Kebrač (Myricaria germanica) je grmolika biljka koja je […]

  today30/11/2023 5

  0%