play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždinske Toplice domaćin međunarodne izložbe Zlatna kapljica 2022.

Grad Varaždinske Toplice domaćin je 17. zajedničke izložbe vina Zlatna kapljica 2022. koja je ove godine poprimila i međunarodni karakter jer su uzorci stigli i iz Slovačke i Bosne i Hercegovine. Nakon dva dana prikupljanja uzoraka i ocjenjivanja vina koje je održano 29. i 30. travnja, ovog vikenda na redu je završna svečanost dodjele diploma vinarima, ali i degustacija vina otvorena za javnost.

 

Na ovogodišnjoj izložbi sudjelovalo je sedam vinogradarskih udruga; domaćin Udruga Sveti Martin Varaždinske Toplice, Mejaši Ljubešćica, Grozdek Sveti Ilija, Viv-ber Beretinec, Pinta Novi Marof, Jalžabet i Varaždinbreg Gornji Kneginec, ali i pojedinci te gosti iz Slovačke i Bosne i Hercegovine.

 

Riječ je o odličnoj promociji topličkog kraja koji je itekako poznat po kvalitetnim vinima zbog čega se svi ljubitelji dobre kapljice pozivaju na završnu svečanost i degustaciju.

 

Ona će se održati ove subote s početkom u 16 sati u prostorima Caffe bara i Pizzerije Bernarda, a ovo je samo dodatan korak u pisanju prekrasne eno-priče grada okruženog blagodatima vinograda.

 

Ovogodišnja izložba održava se pod pokroviteljstvom Grada Varaždinskih Toplica što je još jedan pokazatelj kako čitav kraj žele promovirati kao privlačnu kontinentalnu i enogastronomsku destinaciju.

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%