play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin počinje s isplatama „božićnica“ djeci i umirovljenicima

Grad Varaždina je obavio sve potrebne pripreme za  isplatu božićnica koje će početi stizati na račune građana već od  ponedjeljka, 21. studenoga 2022. godine putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika. Prema podacima Hrvatske pošte, zbog velikog broja korisnika isplate bi mogle potrajati sve do Božića. Božićnice će primiti ukupno 11.243 građana, odnosno djece i umirovljenika što je praktički svaki četvrti građanin Varaždina. Iz proračuna će u tu namjenu biti izdvojeno 1.908.050,00 kuna.

 

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2005. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.811 djece osigurao iznos od 1.021.650,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 24. listopada do 31. prosinca ove godine, obavljat će se po službenoj dužnosti, a one će biti isplaćene na tekući račun podnositelja zahtjeva.

 

Također, počinje isplata božićnica umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.750 kuna. Božićnica je također namijenjena i osobama s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Centra za socijalnu skrb Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin. Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao 886.400,00 kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4.432 korisnika.

 

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike bit će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

 

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uspješno odrađene sve aktivnosti za prijavu projekta razvoja širokopojasnog interneta

  Na sastanku projektnih partnera na projektu razvoja širokopojasnog interneta, održanom 11. listopada u Lepoglavi, potvrđeno je da su uspješno odrađene sve aktivnosti potrebne za prijavu projekta na natječaj za izbor operatora koji će preuzeti razvoj odnosno izgradnju brze optičke mreže na području jedinica lokalnih samouprava koje su, uz Grad Lepoglavu kao nositelja projekta, u ovaj projekt uključeni kao partneri – općina Bednje, Vinice, Cestice, Klenovnika i Donje Voće.   - […]

  today12/10/2022 32

  0%