play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin osigurao 217 tisuća eura za sufinanciranje programa i projekta  

Nastavno na rezultate Javnog poziva za prijavu projekata/programa udruga i ostalih neprofitnih organizacija u 2023. godini, Grad Varaždin odobrio je sredstva za ukupno 95 prijavitelja koji svojim programom/projektom doprinose ispunjavanju javnih potreba u Gradu Varaždinu u području odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi i zdravstva, mladih, turizma, socijalnog (društvenog) poduzetništva, udruga organizatora gospodarsko-turističkih manifestacija te međunarodne suradnje.

Gotovo polovica udruga i neprofitnih organizacija prijavile su svoje projekte/programe u području socijalne skrbi i zdravstva te im je odobreno sveukupno 105.000,00 eura.  Udrugama koje svoje projekte/programe izvode u području odgoja i obrazovanja dodijeljena su sredstva u iznosu od 24.900,00 EUR, a za mlade Grad je odobrio 11.900,00 eura.

Tridesetak prijavitelja prijavilo je programe/projekte u područjima poticanja gospodarstva i turizma i dodijeljena sredstva iznosila su 71.350,00 EUR, dok je za provedbu projekata udruga koje se bave međunarodnom suradnjom Grad osigurao 3.900,00 EUR. Od 2. listopada 2023. godine Grad Varaždin krenuo je sa isplatom sredstava.

Odluke s podacima i tabličnim prikazom udruga i iznosima dodijeljenih sredstava:

https://varazdin.hr/javni-pozivi-rezultati/odluka-o-odobravanju-financijskih-sredstava-projekte-programe-udruga-i-ostalih-neprofitnih-organizac-10661/

Odluka o odobravanju financijskih sredstava za projekte-programe udruga i ostalih neprofitnih organizacija, područja poticanje gospodarstva i turizam (varazdin.hr)

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%