play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin objavio javni poziv za ostvarivanje prava na servis ili kupnju bicikla

Dobra vijest za varaždinske bicikliste koji žele povoljnije servisirati svoj stari bicikl ili kupiti novi. Grad Varaždin je na službenim web stranicama, u utorak 15. veljače 2022. godine, objavio javni poziv građanima za ostvarivanje prava na poticaje za servis ili kupnju bicikla. U gradskom proračunu već je za tu namjenu rezervirano 250.000 kuna.

S ciljem poticanja građana na korištenje bicikla u javnom prometu na siguran način, Grad Varaždin će i ove godine sufinancirati troškove servisiranja bicikla koji već posjeduju građani s 50% troškova servisa, odnosno do maksimalno 200,00 kuna po korisniku poticaja. Za provođenje ove mjere Grad Varaždin je u proračunu za 2022. godinu osigurao ukupno 100.000,00 kuna. Mjeru sufinanciranja servisa starog bicikla Grad Varaždin će provesti od 15. veljače do 15. travnja 2022. godine, odnosno do iskorištenja planiranih sredstava.

Grad Varaždin, koji je početkom godine postao član mreže gradova i regija Europske biciklističke federacije, će također sufinancirati kupnju novog bicikla s 300,00 kuna po korisniku poticaja. Za provođenje ove mjere Grad Varaždin je osigurao ukupno 150.000,00 kuna u Proračunu Grada Varaždina za 2022. godinu. Mjeru sufinanciranja kupnje novog bicikla Grad Varaždin će provesti od 15. travnja do 15. kolovoza 2022. godine, odnosno do iskorištenja planiranih sredstava.

Pravo na subvenciju može se ostvariti u varaždinskim trgovinama bicikla i biciklističke opreme: BECIKLIN u Jalkovečkoj ulici 5, BIKE BOX u Ulici Augusta Cesarca 5, PANEX DINAMIC u Optujskoj ulici 50 i u Ulici Braće Radić 157, te u trgovinama ROG JOMA u Zagrebačkoj ulici 94 i u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 10 a.

Za ostvarivanje prava na subvenciju građani su dužni predočiti važeću osobnu iskaznicu i potpisom pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjaviti da nisu iskoristili subvenciju za servis ili kupnju bicikla ove godine. Svaki građanin može ostvariti pravo na samo jednu subvenciju tijekom 2022. godine (kupnja ili servis).

Javni poziv objavljen je na webu:

https://varazdin.hr/javni-pozivi/javni-poziv-gradanima-ostvarivanje-prava-poticaje-servisiranje-starog-ili-kupnju-novog-bicikla-9403/

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Šemovec otvorena moderna informatička učionica

  Danas je u Osnovnoj školi Šemovec otvorena nova informatička učionica, a nabavku opreme  i namještaja za učionicu financirale su Varaždinska županija i Općine Trnovec Bartolovečki. Primjer je to dobre suradnje  jedne općine i Varaždinske županije kao osnivača škole. U okviru otvorenja učionice, prisutni uzvanici među kojima su bili župan Anđelko Stričak, načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković, predsjednik Općinskog vijeća Dalibor Jurak,  ravnateljica škole Marina Hižak, županijska vijećnica Anita Rep, […]

  today15/03/2023 9

  0%