play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin i Špancirfest posjetio veleposlanik SR Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Christian Hellbach

U posjeti gradu Varaždinu i jubilarnom 25. Špancirfestu, 23. kolovoza 2023. godine boravio je veleposlanik SR Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Christian Hellbach sa suradnicima. Dobrodošlicu u Varaždin njemačkom veleposlaniku poželjeli su gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Na sastanku koji se održao u palači Patačić, istaknuto je kako je suradnja dviju zemalja više nego dobra te se nakon ulaska Hrvatske u šengensku i euro zonu može samo još više razvijati. Posebno kvalitetnom, ocijenjena je suradnja na gospodarskom planu te je gradonačelnik izrazio zadovoljstvo što su njemački investitori unazad dvadeset i više godina prepoznali potencijale Varaždina i investirali u tvrtke koje i danas uspješno posluju u Varaždinu. Veleposlanik je kazao kako Hrvatska ima i velike izvozne potencijale kada je riječ o opremi na području obnovljivih izvora energije te je izrazio potporu uspostavljanju kontakata koji bi mogli pridonijeti razvoju održivog sustava gospodarenja otpadom. Iznimno kvalitetnom ocijenjena je i dosadašnja suradnja Varaždina i njemačkih gradova prijatelja Ravensburga i Koblenza koja je rezultirala intenzivnom i uspješnom suradnjom na području kulture, ali i zajedničkih projekata financiranih iz EU izvora.

„Njemačka iskustva u tranziciji prema zelenoj energiji od velikog su značaja za grad Varaždin, kao i razvoj i unapređenje gospodarske suradnje. Nadamo se i daljnjoj još uspješnijoj suradnji na području kulture, ali i produbljivanja odnosa s našim prijateljskim gradovima, što je nama na lokalnoj razini izuzetno važno“ – kazao je gradonačelnik Bosilj. Uz gradonačelnika Bosilja i zamjenika gradonačelnika Markovića sastanku je nazočio i predsjednik Hrvatsko-njemačkog društva prijateljstva g. Daniel Pantaler. NJ.E. Christian Hellbach na  dužnost njemačkog veleposlanika u Republici Hrvatskoj stupio je krajem kolovoza 2022. godine i ovo mu je prva službena posjeta gradu Varaždinu. Kazao je kako je „Varaždin impresivan grad iznimno ugodne atmosfere“ te da ima izniman potencijal, poglavito na podruju gospodarstva i turizma te je naglasio kako veliki potencijal vidi i u daljnjem unapređenju odnosa s gradovima prijateljima Ravensburgom i Koblenzom.

Uz veleposlanika Hellbacha, sastanku je nazočio i Igor Kolman, savjetnik za politiku i voditelj Odjela za odnose s javnošću te asistentica u Veleposlanstvu SR Njemačke Caroline Geuking.Nakon sastanka, veleposlanik Hellbach obišao je Špancirfest u pratnji direktorice TZ Grada Varaždina Jelene Toth.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Jura Zeleni uz pjesmu i ples obišao svoj maruševečki kraj

  U sklopu obilježavanja Dana Općine Maruševec i blagdana svetog Jurja, zaštitnika Župe i općine, Kulturno-umjetničko društvo Klaruš iz Maruševca organiziralo je manifestaciju Jura Zeleni. Manifestacija se tradicionalno organizira u suradnji s Općinom Maruševec, udrugama i građanima s područja općine u cilju očuvanja kulturne baštine i tradicije proslave blagdana svetog Jurja, 23. travnja. Pjesmom i plesom članica i članova KUD-a Klaruš koji 25 godina njeguje i promovira folklornu tradiciju maruševečkog kraja […]

  today26/04/2023 126

  0%