play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Varaždin će početkom svibnja konačno dobiti proračun

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u utorak su održali konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na rezultat izvanrednih izbora za Gradsko vijeće i najavili daljnje aktivnosti Gradske uprave.

Gradonačelnik Neven Bosilj zahvalio je građanima što su na održanim izborima podržali njegov rad: „Sada kao gradonačelnik imam sigurnih 12 ruku u Gradskom vijeću. Već smo u pripremi konstituirajuće sjednice koja će se održati krajem sljedećeg tjedna i formirat ćemo odbore Gradskog vijeća. Proračun će biti za koji dan spreman za javno savjetovanje i zatim ćemo odmah početkom svibnja održati prvu radnu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se usvojiti proračun. Konačno će doći kraj ovoj agoniji koja je trajala od 30. studenog prošle godine.“ – rekao je gradonačelnik.

Istaknuo je kako će se na prvoj radnoj sjednici donositi puno odluka koje su bile na čekanju: „Čim izglasamo proračun i objavimo ga u Službenom glasilu, krenut ćemo sa svim natječajima, javnim nabavama, od kojih su najvažniji natječaji za vrtić u Hrašćici i za izradu glavnog projekta za Kućansku rampu s obzirom na to da imamo lokacijsku dozvolu. Uzimamo nove ponude banaka za kreditiranje i vjerujem da ćemo uspjeti dobiti i bolje uvjete za rješavanje baliranog otpada u Brezju, a na prvoj radnoj sjednici donijet ćemo i odluku o zaduživanju za bale. Naravno, o svim odlukama prvo će se raspraviti na odborima Gradskog vijeća.“ – kazao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković istaknuo je kako će prije održavanja konstituirajuće sjednice pozvati predstavnike svih stranaka, kako bi sjeli i raspravili zajedno o važnim gradskim temama. „Otvoreni smo za suradnju sa svima i, bez obzira na to što samostalno imamo većinu u Gradskom vijeću, želimo imati kvalitetne rasprave na sjednicama. Oporbu želimo uključiti i u odbore, a pripada im i jedno mjesto potpredsjednika Vijeća. Narednih dana odredit ćemo i tko će biti predsjednik.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika.

Dodao je da će izglasavanjem proračuna krenuti s isplatama uskrsnica umirovljenicima, kao i sredstava za programe udruga i svega ostalog što je stalo i čekalo donošenje proračuna. „Smatramo da ćemo kvalitetnije moći voditi Grad i očekujem od svih stranaka u Gradskom vijeću da budu konstruktivni kritičari, a ne destruktivni kao smo imali prilike vidjeti zadnjih mjeseci, ali i cijeli naš mandat.“ – zaključio je zamjenik Marković.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Velika subota – dan tišine i molitve

  Danas je Velika subota - dan tišine i molitve, te dan Isusovog počinka u grobu. Na Veliku subotu nema sakramentalnih slavlja, niti pričesti. Posjećuje se posebno uređen Božji grob u crkvi, a sa spuštanjem mraka slavi se Vazmeno bdijenje kojim ulazimo u proslavu Isusova uskrsnuća, najvećeg blagdana u crkvenoj godini, koji je ishodište i središte svih ostalih blagdana. U uskrsnoj noći se kroz molitvu, blagoslivlja vatra, odnosno svjetlost svijeća – […]

  today16/04/2022 102

  0%