play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof za stipendiranje 70 studenata izdvojit će 77.400 eura

Grad Novi Marof kontinuirano brine o mladima i potiče njihovu izvrsnost u obrazovanju, stoga već dugi niz godina dodjeljuje stipendije studentima, a u subotu je u Kulturnom centru Ivan Rabuzin gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao ugovore sa 70 stipendista.

Iz svog je proračuna Grad Novi Marof za studentske stipendije izdvojio 77.400 eura. Studentima koji studiraju na području Varaždinske županije mjesečno će se isplaćivati 90 eura, dok će oni koji studiraju u drugim županijama u Hrvatskoj dobivati 120 eura.

– Unazad nekoliko godina dajemo stipendije svim studentima, bez obzira na to koje su fakultete upisali, bitne su jedino ocjene, tako da si oni već prije predaje dokumentacije mogu izračunati imaju li ili ne mogućnost dobiti stipendiju. Ocjene su, dakle, najvažniji kriterij. Ove godine imamo 70 studenata koji su ostvarili mogućnost dobivanja gradske stipendije. Bilo je nešto više prijavljenih, ali neki nisu ostvarili pravo, a neki su dobili neke druge stipendije, državne ili županijske, tako da su odustali od naše stipendije – rekao je Jenkač.

Dodao je da je to prva podjela stipendija u 2024. godini, ali je druga u ovoj akademskoj godini, budući da je prije otprilike dva mjeseca dodijeljeno 90 stipendija učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Gradonačelnik je ujedno naglasio da kroz ugovore o stipendiranju Grad ne uvjetuje da studenti ostanu u Novom Marofu.

– Hrvatska je, pa čak i Europa, premala i mladi ljudi imaju doista brojne mogućnosti. No s obzirom da im je društvo dalo povjerenje i izdvojilo određena sredstva za njihovo školovanje, vjerujem da će mnogi od njih to zapamtiti i ostati u Novom Marofu. Dobro je i pozitivno za mlade ljude da putuju i vide svijet, ali uvijek ih pozovem da se vrate, da ne zaborave koja im je zajednica pomogla onda kada im je to najviše trebalo – istaknuo je Jenkač.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%