play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof prepoznao važnost energetske učinkovitosti

U jeku energetske krize i sveopćih poskupljenja, Grad Novi Marof okreće se povećanju energetske učinkovitosti. Tako je u tijeku izrada glavnog projekta za energetsku obnovu zgrade u pretežito javnom vlasništvu na Trgu hrvatske državnosti u Novom Marofu koja bi uskoro mogla zasjati u novom ruhu.

Budući da je ovo prvi puta da je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo natječaj koji se ne odnosi samo na energetsku obnovu zgrada javnog sektora, već se mogu prijaviti i zgrade u pretežito javnom vlasništvu, poput ove u Novom Marofu, Grad je pokrenuo izradu projektne dokumentacije za njenu energetsku obnovu.

Naime, novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izradi projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade u kojoj se nalaze Gradska uprava, banka, Porezna ispostava, papirnica te Županijska uprava – ured za prostorno uređenje i upravni odjel za opću upravu. Ugovor vrijedan gotovo 20 tisuća eura potpisan je s Jerkom Boškovićem, direktorom tvrtke Building d.o.o. koja će izraditi glavni projekt.

Grad će ovaj projekt prijaviti na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koje je za energetsku obnovu zgrada javnog sektora te onih u pretežito javnom vlasništvu osiguralo 40 milijuna eura. „Grad Novi Marof želi biti zelen i energetski učinkovit grad, a to ćemo postići upravo ovakvim projektima. Energetskom obnovom ove zgrade smanjit ćemo troškove i povećati uštedu energije, što je u današnje vrijeme kada se suočavamo sa sveopćim poskupljenjima itekako bitno. Inače, na javnim pozivima ovakvog tipa prihvatljiv prijavitelj je dosad bio isključivo javni sektor, a ove godine to se promijenilo pa su prihvatljive i zgrade u pretežitom vlasništvu javnog sektora poput naše u Novom Marofu” – objasnio je Jenkač istaknuvši kako vjeruje da će Grad uspješno prijaviti projekt na javni poziv Ministarstva te ostvariti bespovratna sredstva.

Zahvalio je Ministarstvu što je prepoznalo važnost obnove i ovih tipova zgrada jer, kako je naglasio, sufinanciranje ovog financijski izdašnog projekta Gradu Novom Marofu bit će od iznimne pomoći.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“

  Čarolija adventa osjeti se na svakom koraku u gradu Varaždinu, a tome sigurno pridonosi i prigodno uređeni atrij Županijske palače u kojem od danas posjetitelji mogu razgledati i izložbu fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“. Idejni začetnik i organizator izložbe je Radio Megaton, uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije. Naime, i ove je godine, po treći put zaredom, Radio Megaton organizirao foto-natječaj na koji su […]

  today02/12/2023 7

  0%