play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof ove godine osigurao čak pola milijuna kuna za programe i projekte udruga

Grad Novi Marof objavio je Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Novog Marofa u 2022. godini. Financijska sredstva za financiranje projekata, odnosno programa udruga koje ostvaruju javne potrebe građana i doprinose razvitku i općem napretku Grada osigurana su u ovogodišnjem gradskom proračunu u ukupnom iznosu od 500 tisuća kuna. Za područje socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja osigurano je 210 tisuća, za udruge koje provode programe namijenjene djeci i mladima 100 tisuća, te za ostale programe 190 tisuća kuna. Najniži iznos koji se može odobriti za projekt/program iznosi tisuću, a najviši 30 tisuća kuna.

 

Gradonačelnik Siniša Jenkač ističe da Grad Novi Marof iz godine u godinu za programe i projekte udruga izdvaja sve više sredstava.

 

– Cilj nam je osigurati sredstva za što kvalitetniji rad naših udruga, potaknuti ih da postanu još aktivnije i vidljivije, na dobrobit sviju nas. Volim reći da su upravo udruge jedna od naših vrijednosti, a svakako treba istaknuti činjenicu da je u 99 posto slučajeva riječ o volonterima koji daju svoje slobodno vrijeme za udruge, projekte i programe te na kraju za zajednicu. Pola milijuna kuna je dosad najveći iznos koji smo osigurali u gradskom proračunu u tu svrhu i nadam se da će  udrugama uvelike pomoći da mogu normalno funkcionirati – kazao je Jenkač dodavši da je uz infrastrukturne projekte koji se provode važno imati i živo društvo koje doprinosi kvalitetnom životu na području grada Novog Marofa.

 

Prijave na Javni natječaj mogu se podnijeti do 11. travnja 2022. godine, a sve potrebne informacije objavljene su na internetskoj stranici www.novi-marof.hr

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 2

  0%