play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof napravio veliki korak naprijed u zaštiti okoliša i zdravlja građana

Grad Novi Marof intenzivno nastavlja s aktivnostima na učinkovitoj zaštiti okoliša i zdravlja građana. Tako je potpisan ugovor za nabavu spremnika za selektirani otpad, a sufinanciranje tog projekta osigurat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U sklopu nabave, Grad će dobiti 1.900 komada plastičnih kanti zapremnine 120 litara, žute boje za plastiku, te 1.588 komada plastičnih kanti zapremnine 120 litara, plave boje za papir. Različit broj spremnika za dvije vrste otpada proizlazi iz različitih količina nabavljenih spremnika u prvoj fazi. U prijašnjem natječaju Grad Novi Marof osigurao je 3,5 tisuće spremnika, tako da će ovom nabavom svaki dom imati spremnik. Tako će svi korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada moći koristiti plastične spremnike umjesto dosadašnjih plastičnih vreća.

Ukupna cijena nabavke spremnika iznosi 84.191,25 eura s PDV-om, a rok isporuke spremnika je 3 mjeseca od sklapanja ugovora.

Spremnici su izrađeni od PEHD materijala i dizajnirani prema normi EN 840-1. Također, zadovoljavaju sigurnosne i zdravstvene zahtjeve prema normi EN 840-6. Imaju utor za ugradnju identifikacijskog čipa, poklopce otporne na lomove te gumene kotače s metalnom osovinom.

Gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač istaknuo je važnost edukacije i informiranja građana o pravilnom postupanju s otpadom. Pozvao je sugrađane da zajedničkim naporima povećaju količine odvojenog otpada, poput plastike i papira, te smanje količine nerazvrstanog otpada. „Ovaj projekt predstavlja veliki korak naprijed u našim nastojanjima da zaštitimo okoliš i osiguramo zdravlje naših građana. Projekt također ima i edukativnu dimenziju – važno je da svi steknemo svijest o pravilnom postupanju s otpadom i usvojimo navike odvojenog prikupljanja. Grad Novi Marof čvrsto vjeruje da je zaštita okoliša odgovornost koju dijelimo svi zajedno, a uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ulaganje u nabavku spremnika predstavlja ulaganje u našu budućnost i bolje sutra naše zajednice” – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Podsjetimo, Gradu Novi Marof ranije je odobreno sufinanciranje mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada u iznosu do najviše 399.480 kuna s PDV-om, što čini 40 posto procijenjenih i opravdanih troškova projekta.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Konstituiran Savjet mladih Grada Varaždina

  U Gradskoj vijećnici je u srijedu, 19. lipnja održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Varaždina. Sjednici je do izbora predsjednice Savjeta mladih predsjedavao predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki. Za predsjednicu Savjeta mladih Grada Varaždina izabrana je Hana Kontrec, a za zamjenicu predsjednice Dorotea Strelec. Ostali članovi Savjeta mladih Grada Varaždina su Hana Polansky, Vito Martinčević, Karlo Težak, Mirta Venchiarutti-Cikač, Luka Šprem-Novak, Patrik Klarić i Luka Antončić. Novoizabrana predsjednica […]

  today21/06/2024 1

  0%