play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof donio prvi proračun u eurima „težak” preko 11 milijuna eura

Gradsko vijeće Grada Novog Marofa na svojoj je posljednjoj ovogodišnjoj sjednici donio proračun za 2023. godinu s projekcijama za 2024. i 2025. godinu. Riječ je o prvom proračunu u eurima vrijednom preko 11 milijuna eura, a da je on razvojan potvrdio je i gradonačelnik Siniša Jenkač naglasivši kako to dokazuje broj planiranih projekata. Da je Grad Novi Marof itekako uspješan u povlačenju sredstava iz vanjskih izvora financiranja i europskih fondova potvrđuje činjenica da ona čine više od polovice proračunskih prihoda. “Proračunom za iduću i projekcijama za naredne dvije godine planiran je veći broj investicija bitnih za daljnji razvoj Grada, a jedna od najvažnijih svakako je rekonstrukcija i dogradnja našeg dječjeg vrtića što je ulaganje u budućnost u pravom smislu te riječi” rekao je gradonačelnik Jenkač.

U idućoj godini u planu je nastavak ulaganja u utvrdu Grebengrad koja je od nemjerljivog značaja za daljnji razvoj turizma na području Novog Marofa, ali i poticanja na zdravi način života te bavljenje sportom i rekreacijom. Osim toga, Grad će po nerazvrstanim cestama postaviti i turističku prometnu signalizaciju kako bi obilježio turističke destinacije na svom području.Iduće godine planira se realizirati čitav niz komunalnih projekata, što potvrđuje i program gradnje komunalne infrastrukture vrijedan čak 3 milijuna eura. Tako je u planu izgradnja i proširenje javne rasvjete diljem Grada, izgradnja kanalizacije, odvodnje i vodovoda, izgradnja i uređenje prometnica, asfaltiranje nerazvrstanih cesta u svim naseljima na području Grada, izgradnja potpornog zida na groblju u Oštricama i izgradnja poduzetničkog centra. “Tu su i izgradnja pješačke staze u Remetincu, izrada projektne dokumentacije za izmjenu regulacije prometovanja u Zagorskoj ulici, izrada glavnog projekta za rekonstrukciju ulice iza autobusnog kolodvora i izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju Oštričke ulice do križanja na budućoj obilaznici” objasnio je Jenkač.

Osim u komunalnu, ulagat će se i u društvenu infrastrukturu kroz daljnje uređenje društvenih domova koji su bitan čimbenik unapređenja društvenog života u Gradu Novom Marofu čije je administrativno područje veoma raštrkano. “Kako bismo unaprijedili kvalitetu života svih građana, neovisno o tome žive li u rubnim naseljima ili u centru, uz modernizaciju prometnica diljem cijelog našeg područja u planu je i izgradnja i razvoj širokopojasnog interneta. Osim za građane, ovaj projekt je neophodan za daljnje privlačenje poduzetničkih inicijativa” poručio je čelni čovjek Novog Marofa. Upravo u tom smjeru idu još dvije odluke donesene na sjednici. Naime, odlukom gradskih vijećnika osnovane su Poduzetnička zona Novi Marof – Ključ te Poduzetnička zona malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu čijem će popunjavanju doprinijeti i skori završetak novomarofske obilaznice.

Uz program javnih potreba u sportu za što će Grad iduće godine izdvojiti 132 tisuće eura, pred realizacijom je izgradnja Sportskog centra u Novom Marofu za što je u proračunu za iduću godinu osigurano 260 tisuća eura, a u planu je i daljnje ulaganje u sportske i rekreacijske objekte što potvrđuje da Novi Marof veliku pažnju posvećuje sportu i rekreaciji. Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća zaključeno je kako je stanje sustava civilne zaštite zadovoljavajuće, no s obzirom na izazovna vremena u kojima su svijet, Europa i Hrvatska suočeni s brojnim sigurnosnim ugrozama, u planu je daljnje ulaganje u sustav, opremu i osposobljavanje operativnih snaga radi radi žurnog i pravodobnog odgovora na svaku potencijalnu opasnost.

Spomenimo i kako je posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća bila prilika za zahvalu onima bez kojih danas ne bi bilo samostalne i neovisne Republike Hrvatske – hrvatskim braniteljima s područja Grada Novog Marofa. Tako su uručena javna priznanja šestorici pripadnika 1. A brigade ZNG Tigrovi koji su u vrijeme Domovinskog rata bili žitelji bivše općine Novi Marof, a zarobljeni su i odvedeni u srpske koncentracijske logore. To su Željko Halužan, Stjepan Husaina, Danijel Kadi, Đuro Koščak, Damir Mlinarić i Mario Šafran kojima su priznanja dodijelili gradonačelnik Jenkač i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Benjak zahvalivši im na doprinosu, ali i žrtvi koju su podnijeli.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dodjeljene potpore iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”

  U Županijskoj palači u Varaždinu održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijske potpore na području prevencije kriminaliteta iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ Varaždinske županije. Naime, početkom ožujka ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za: preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili projekte koje se kontinuirano provode određeno vrijeme i prepoznati su kao učinkoviti u prevenciji kriminaliteta, odnosno za nove preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili […]

  today07/06/2023 5

  0%