play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof dodjeljuje 55 učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja

Grad Novi Marof još je jednom potvrdio kako je prema stipendiranju svojih učenika i studenata najjači u županiji. Naime, ovih dana raspisan je natječaj za dodjelu učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja, a Grad je ove godine dodatno povisio rang te osigurao sredstva za 12 stipendija više nego prošle godine.

 

Riječ je o samo jednoj u nizu mjera kojima Grad nastoji olakšati školovanje svojim učenicima i njihovim roditeljima. Tako će Grad Novi Marof ove godine dodijeliti ukupno 55 učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja, a kako je najavio gradonačelnik Siniša Jenkač, uskoro će biti raspisan i natječaj za dodjelu studentskih stipendija.

 

– Prema stipendiranju učenika i studenata najjači smo u županiji. To je smjer kojeg je ova Gradska uprava zacrtala i smjer kojeg se namjeravamo držati i u budućnosti. Nakon što smo prošle godine dodijelili 43 učeničke stipendije za deficitarna zanimanja, ove godine tu smo brojku povisili na 55. Osim što učenicima na taj način olakšavamo školovanje, potičemo interes za upis u zanimanja tražena na tržištu rada s kojim će danas, sutra bez problema dobiti posao – rekao je gradonačelnik Jenkač.

 

Dodajmo i kako Grad, osim što stipendira svoje učenike i studente, učenicima prvih razreda Srednje škole Novi Marof osigurava besplatne laptope i udžbenike, ulaže u svoje dvije osnovne sa šest područnih škola, podupire i učenike s područja Novog Marofa koji pohađaju Osnovnu školu Gornja Rijeka, financira plaću učiteljica u produženom boravku i prijevoz učenika, a sve kako bi omogućio obrazovni nadstandard. Tako ukupna izdvajanja za obrazovanje premašuju 6,5 milijuna kuna.

 

Ove će godine s iznosom od 500 kuna mjesečno stipendirati 55 učenika koji se školuju za jedno od sljedećih zanimanja: armirač, automehatroničar, autolakirer, autolimar, bravar, CNC operater, cvjećar, dimnjačar, elektroinstalater, elektrotehničar, fasader, frizer, galanterist, grafičar tiska, grafičar pripreme, instalater kućnih instalacija, keramičar oblagač, konobar, kuhar, krojač, limar, medicinska sestra / medicinski tehničar, mesar, monter suhe gradnje, obućar, pekar, prodavač, rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, slastičar, soboslikar ličilac, staklar, stolar, strojobravar, strojarski tehničar tapetar, tesar, tokar, vozač motornog vozila, zavarivač i zidar.

 

Prijave na natječaj moguće je dostaviti poštom Povjerenstvu za dodjelu stipendija Grada Novog Marofa, Trg hrvatske državnosti 1, 42220 Novi Marof ili osobno u Upravni odjel za financije, proračun, javne potrebe i udruge, 1. kat, soba broj 3 i to u roku od petnaest dana od dana objave natječaja na službenim web stranicama Grada, odnosno od 9. rujna ove godine.

 

Detaljne informacije o uvjetima i dokumentaciji koju je potrebno priložiti nalaze se na službenoj web stanici Grada.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

    U Osnovnoj školi Tužno danas je svečano otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj. Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike. Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo. - Unutar mjesec dana smo u tri navrata bili prvi u Hrvatskoj. […]

  today15/04/2024 6

  0%