play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof dodijelio rekordan broj studentskih stipendija, njih čak 79

Nakon što je krajem prošle godine Grad Novi Marof dodijelio rekordan broj učeničkih stipendija, njih čak 95, u subotu je u Kulturnom centru Ivan Rabuzin ugovore o dodjeli studentskih stipendija potpisalo čak 79 studenata. Time je još jednom potvrđeno kako je Grad Novi Marof koji će ove godine dodijeliti  čak 174 stipendije, u ovom području jedan od najjačih u županiji što je smjer kojeg se ova Gradska uprava namjerava držati i u budućnosti. Naglasio je to i gradonačelnik Siniša Jenkač poručivši kako će ove školske, odnosno akademske godine samo za stipendije izdvojiti preko milijun kuna. “79 novih stipendista je zaista krasna brojka, a sveukupno, ako zbrojimo i 95 učeničkih stipendija, Grad Novi Marof dodijelit će 174 stipendije u vrijednosti od 1,07 milijuna kuna” rekao je Jenkač.

Pojasnio je i kako su prošle i ove akademske godine pravo na dodjelu stipendija imali svi studenti, neovisno o tome školuju li se za deficitarna zanimanja te neovisno o socijalnom kriteriju. Naime, od prošle godine jedini uvjet su ocjene. Vjerujem i nadam se da će svi uspješno završiti fakultete te im želim puno uspjeha u daljnjem studiranju i razvoju te pronalasku posla u nadi da će danas-sutra biti punopravni, kvalitetni sudionici našeg društva i života našeg Grada” poručio je gradonačelnik Jenkač.

Porast je, kako u broju učeničkih stipendija, vidljiv i u broju studentskih stipendija koje iznose 600 kuna mjesečno za studente koji se školuju na području Varaždinske i Međimurske županije, odnosno 800 kuna mjesečno za one koji se školuju u ostalim mjestima na području Republike Hrvatske te u inozemstvu. Naime, Grad Novi Marof prijašnjih je godina stipendirao 50-ak studenata, a sada se ta brojka popela na njih čak 79. Da im gradska stipendija uvelike olakšava studiranje, potvrdili su i sami studeni, a Ena Krajina, studentica četvrte godine Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu rekla je kako joj je ova novčana potpora od izuzetno velike pomoći. “Novac ću utrošiti na neku relaksaciju, odlazak na kavu, ali i za pribor koji mi je potreban za rad na fakultetu te radno odijelo. Stipendiju primam od prošle godine, a postoji mogućnost da se nakon završenog studija vratim u svoj kraj, no svakako bih prvo htjela steći nekakvo iskustvo van svog kraja te se nakon toga vratiti” rekla je Ena.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%