play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Lepoglava stipendira 34 studenta s gradskog područja

Ove će akademske godine 34 studenta s područja Grada Lepoglave studirati uz gradsku potporu. Naime, Grad Lepoglava je, temeljem rezultata provedenog javnog natječaja, dodijelio 34 stipendije u iznosu od 93 eura mjesečno, za period od 1. listopada 2022. do 30. lipnja 2023. godine. Pravo na stipendije ostvarili su svi studenti koji su se prijavili na natječaj. Njih 29 pravo na stipendiju ostvarilo je prema socijalno-ekonomskom kriteriju, a pet temeljem uspjeha i postignuća ostvarenih tijekom studija.

Ugovore o stipendiranju studenti su s Gradom Lepoglavom potpisali na prigodnoj svečanosti održanoj 11. ožujka u Lepoglavi. Tom su im prigodom čestitke uputili gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Kovač.

Dolaskom na mjesto gradonačelnika, prije više od 16 godina, pokrenuo sam dodjeljivanje stipendija. Prepoznao sam da se razvoj Grada Lepoglave mora prvenstveno temeljiti na mladim i obrazovanim ljudima. Grad im želi pomoći u obrazovanju i stjecanju akademskih titula, kako onim studentima čiji bi socijalno-ekonomski status mogao otežati njihovo studiranje, tako i onima, potičući izvrsnost, koji su u dosad studirajući ostvarili uspjehe i postignuća. U tome će studentima, najavio je gradonačelnik, pomoći i Grad Lepoglava omogućavajući im stažiranje upravo u Gradu.” – rekao je Škvarić.

Koliko im gradske stipendije znače potvrdili su studentica Učiteljskog fakulteta Petra Jakop i student Fakulteta organizacije i informatike Marin Šaško. Istaknuli su da gradsku stipendiju prvenstveno koriste za prijevoz i prehranu te za stanovanje.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Petrijanec uvodi novu suvremenu LED rasvjetu

  Općina Petrijanec je Ministarstvu prijavila projekt "Rekonstrukcija javne rasvjete u Općini Petrijanec primjenom mjera energetske učinkovitosti i zaštite od svjetlosnog onečišćenja" te se trenutno čeka odobrenje projekta. U sklopu tog će projekta Općina Petrijanec u javnu rasvjetu uvesti 172 nova LED rasvjetna tijela. Ovim projektom, kako navode, nastoji se uskladiti dio postojećeg sustava rasvjete, zaštititi okoliš (zaštita okoliša i stambenih zona od svjetlosnog onečišćenja, uklanjanje štetnih radnih tvari izvora svjetlosti, smanjivanje emisije stakleničkih plinova), povećati […]

  today11/07/2022 17

  0%