play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Lepoglava stipendira 34 studenta s gradskog područja

Ove će akademske godine 34 studenta s područja Grada Lepoglave studirati uz gradsku potporu. Naime, Grad Lepoglava je, temeljem rezultata provedenog javnog natječaja, dodijelio 34 stipendije u iznosu od 93 eura mjesečno, za period od 1. listopada 2022. do 30. lipnja 2023. godine. Pravo na stipendije ostvarili su svi studenti koji su se prijavili na natječaj. Njih 29 pravo na stipendiju ostvarilo je prema socijalno-ekonomskom kriteriju, a pet temeljem uspjeha i postignuća ostvarenih tijekom studija.

Ugovore o stipendiranju studenti su s Gradom Lepoglavom potpisali na prigodnoj svečanosti održanoj 11. ožujka u Lepoglavi. Tom su im prigodom čestitke uputili gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Kovač.

Dolaskom na mjesto gradonačelnika, prije više od 16 godina, pokrenuo sam dodjeljivanje stipendija. Prepoznao sam da se razvoj Grada Lepoglave mora prvenstveno temeljiti na mladim i obrazovanim ljudima. Grad im želi pomoći u obrazovanju i stjecanju akademskih titula, kako onim studentima čiji bi socijalno-ekonomski status mogao otežati njihovo studiranje, tako i onima, potičući izvrsnost, koji su u dosad studirajući ostvarili uspjehe i postignuća. U tome će studentima, najavio je gradonačelnik, pomoći i Grad Lepoglava omogućavajući im stažiranje upravo u Gradu.” – rekao je Škvarić.

Koliko im gradske stipendije znače potvrdili su studentica Učiteljskog fakulteta Petra Jakop i student Fakulteta organizacije i informatike Marin Šaško. Istaknuli su da gradsku stipendiju prvenstveno koriste za prijevoz i prehranu te za stanovanje.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kako EU projektom potaknuti promjene ponašanja građana u prometu?

  „PopUpUrbanSpace“ naziv je europskog projekta u kojem će Grad Varaždin sudjelovati zajedno s deset partnera iz sedam zemalja i devet europskih regija. Razvojna agencija Sjever DAN je u petak u palači Herzer organizirala početnu radionicu na kojoj su predsjednik Uprave agencije Željko Bedeković i Danilo Čeh, predstavnik  vodećeg partnera iz Kamnika u Sloveniji govorili o  samom projektu i njegovim ciljevima. Glavni cilj projekta ‘PopUpUrbanSpaces’ je omogućiti javnom sektoru i povezanim […]

  today29/09/2023 63

  0%