play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Lepoglava s 1,57 milijuna kuna financira javne potrebe u sportu

Grad Lepoglava u 2022. godini za provedbu sportskih aktivnosti i razvoj sporta na gradskom
području planira uložiti 1.570.000 kuna. Naime, toliko je sredstava u proračunu Grada Lepoglave namijenjeno za financiranje javnih potreba u sportu. S dijelom toga iznosa, točnije sa 770.000 kuna, raspolagat će Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave koja će ih, što je utvrđeno ugovorom koji su 22. siječnja potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Damir Kužir, koristiti za pokrivanje troškova natjecanja, stručnog kadra, redovnu djelatnost, održavanje sportskih objekata i ostale materijalne troškove. Pri tom je ugovorom definirano da će se od tog iznosa, za pokrivanje troškova natjecanja, a što obuhvaća plaćanje kotizacija, registracija, liječničkih pregleda, sudačkih taksi i najma sportskih objekata, koristiti 150.000 kuna, a za pokrivanje rada stručnog kadra 100.000 kuna.

“Svjesni važnosti sporta, kako za građane osobno tako i za zajednicu općenito, nastavljamo ulagati u njegov razvoj. Za ovu smo godinu osigurali sredstva dostatna za provedu planiranih sportskih aktivnosti, za potpore klubovima i sportskim udrugama, organizaciju sportskih manifestacijama, održavanje sportske infrastrukture, ali i za ulaganje u daljnji razvoj sportskih sadržaja na gradskom području”, istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je cilj i dalje stvarati uvjete za bavljenje sportom na cijelom gradskom području uz poticanje građana, posebice djece i mladih, na bavljenje sportom u što većem broju. Za ostvarenje toga, uz sredstva osigurana za djelovanje Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, koristit će se i sredstva namijenjena za održavanje sportskih manifestacija, nagrađivanje sportskih rezultata, za nabavu sportske opreme i dječjih igrala te za sufinanciranje projekata u sportu za koje će se sredstva za realizaciju nastojati osigurati iz drugih izvora.

“Zahvaljujem vam na razumijevanju koje imate za potrebe sporta i sportaša, a koje prati i znatno gradsko ulaganje u sport na gradskom području”, zahvalio je tajnik Zajednice Damir Kužir. Dodao je pri tom da je Zajednica, s namjerom povećanja transportnih kapaciteta i sigurnosti sportaša koji koriste vozila Zajednice za odlazak na natjecanja, nabavila novo kombi vozilo koje će, uz postojeće kombi vozilo, prvenstveno koristiti sportaši.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Poziv na predaju uzoraka za 29. Međunarodnu izložbu mladih vina

  Udruga vinogradara „Trsek” Ludbreg organizira 29. Međunarodnu izložbu mladih vina, koja će se 28. siječnja održavati u hotelu “Crnković” u Ludbregu. Vinogradari mogu sudjelovati s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska. Za predaju uzoraka treba pripremiti 3 boce po 1 l (ukupno 3 litre) ili 4 boce po 0,75 l (butelje). Proizvođači koji imaju […]

  today04/01/2022 43