play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Lepoglava s 1,57 milijuna kuna financira javne potrebe u sportu

Grad Lepoglava u 2022. godini za provedbu sportskih aktivnosti i razvoj sporta na gradskom
području planira uložiti 1.570.000 kuna. Naime, toliko je sredstava u proračunu Grada Lepoglave namijenjeno za financiranje javnih potreba u sportu. S dijelom toga iznosa, točnije sa 770.000 kuna, raspolagat će Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave koja će ih, što je utvrđeno ugovorom koji su 22. siječnja potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Damir Kužir, koristiti za pokrivanje troškova natjecanja, stručnog kadra, redovnu djelatnost, održavanje sportskih objekata i ostale materijalne troškove. Pri tom je ugovorom definirano da će se od tog iznosa, za pokrivanje troškova natjecanja, a što obuhvaća plaćanje kotizacija, registracija, liječničkih pregleda, sudačkih taksi i najma sportskih objekata, koristiti 150.000 kuna, a za pokrivanje rada stručnog kadra 100.000 kuna.

“Svjesni važnosti sporta, kako za građane osobno tako i za zajednicu općenito, nastavljamo ulagati u njegov razvoj. Za ovu smo godinu osigurali sredstva dostatna za provedu planiranih sportskih aktivnosti, za potpore klubovima i sportskim udrugama, organizaciju sportskih manifestacijama, održavanje sportske infrastrukture, ali i za ulaganje u daljnji razvoj sportskih sadržaja na gradskom području”, istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je cilj i dalje stvarati uvjete za bavljenje sportom na cijelom gradskom području uz poticanje građana, posebice djece i mladih, na bavljenje sportom u što većem broju. Za ostvarenje toga, uz sredstva osigurana za djelovanje Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, koristit će se i sredstva namijenjena za održavanje sportskih manifestacija, nagrađivanje sportskih rezultata, za nabavu sportske opreme i dječjih igrala te za sufinanciranje projekata u sportu za koje će se sredstva za realizaciju nastojati osigurati iz drugih izvora.

“Zahvaljujem vam na razumijevanju koje imate za potrebe sporta i sportaša, a koje prati i znatno gradsko ulaganje u sport na gradskom području”, zahvalio je tajnik Zajednice Damir Kužir. Dodao je pri tom da je Zajednica, s namjerom povećanja transportnih kapaciteta i sigurnosti sportaša koji koriste vozila Zajednice za odlazak na natjecanja, nabavila novo kombi vozilo koje će, uz postojeće kombi vozilo, prvenstveno koristiti sportaši.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  „I nastani se među nama“ – božićna poruka varaždinskog biskupa Bože Radoša

  Varaždinski biskup Bože Radoš uputio je vjernicima Varaždinske biskupije svoju ovogodišnju božićnu poruku i čestitku naslovljenu: I nastani se među nama". Draga braćo i sestre, Božić je pred nama. Bog kuca na vrata našega doma, želi ući i boraviti s nama. Jedna vedra talijanska glazbena komedija naslovljena „Dodaj još jedno mjesto za stolom“ lijepo će reći za Boga: On je  'Stanar s (našega) gornjega kata'. Stanar s gornjega kata kuca na vrata […]

  today25/12/2022 70

  0%