play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Lepoglava nastavlja pružati pomoć potresom stradalom području Banovine

Prije otprilike godinu dana područje Banovine pogodio je snažan potres. Iz svih krajeva Hrvatske, pa tako i iz Grada Lepoglave, tih je dana na stradalo područje upućena toliko potrebna pomoć. Uz pomoć koji su prikupili sami građani, za stradale u potresu uplaćena je gradska donacija u iznosu od 10.000 kuna. Pored toga, Grad Lepoglava je osigurao i u mjesto Gora, udaljeno otprilike jedan kilometar od epicentra potresa, dopremio stambeni kontejner u koji se smjestila četveročlana obitelj Trdenić čija je kuća oštećena u potresu.

Godinu dana kasnije, Grad Lepoglava i dalje pomaže stradalima u potresu na Banovini. Gradsko izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili i član Gradskog vijeća Milan Pavleković i predsjednik Mjesnog odbora Žarovnica Stjepan Vresk, dopremilo je na područje stradalo u razornom potresu novu pomoć. Obitelj Trdinić, posebice njihove najmlađe članove razveselio je poseban poklon koji je stigao iz Grada Lepoglave. Riječ je PlayStationu koji će im pomoći da kroz igru zaborave na traumatično iskustvo doživljenog potresa.

“Iako je prošlo već gotovo godinu dana od potresa, pomoć je stradalima i dalje potrebna. Posebice ona koja će im pomoći da prebrode traume, a tu su na prvom mjestu djeca. Stoga smo odlučili najmlađim članovima obitelji Trdinić, koja je izuzetno skromna i zahvalna na svemu što činimo za njih, pokloniti nešto što će im pomoći da zaborave sve loše što im se dogodilo”, poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić koji se potom sastao s gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes i uručio joj odluku o donaciji 10.000 kuna kojima Grad Lepoglava pomaže dogradnju vrtića u Petrinji.


“Iako nije riječ o velikom iznosu, ovo je nastavak pomoći koju vam pružamo i koja će nadalje
stizati iz Grada Lepoglave. Izuzetno mi je drago što je riječ o pomoći koja će se iskoristiti za
dogradnju vrtića. Kao grad u kojem, zahvaljujući tome što smo nedavno uredili odnosno izgradili dva vrtića, sva djeca imaju mogućnost pohađati dječji vrtić, znamo koliko je to važan projekt odnosno snažna demografska mjera”, istaknuo je gradonačelnik Škvarić kojem je gradonačelnica Komes zahvalila na, istaknula je, za Grad Petrinju značajnoj pomoći.

“Čast mi je i zadovoljstvo primiti vas kao prijatelje koji nam pomažu. Hvala vam što ste prepoznali težinu situacije u kojoj smo se našli i pružili nam pomoć. Svaka kuna nama je izuzetno važna i itekako će nam pomoći u realizaciji izuzetno važnog projekta dogradnje vrtića kojim želimo stvoriti uvjete koji će utjecati na to da što više obitelji ostane živjeti u Petrinji. Hvala vam u moje ime, u ime mojih suradnika i svih mojih sugrađana”, poručila je gradonačelnica Komes.


Najavljena je i nova pomoć koju Grad Lepoglava planira realizirati. Riječ je o nabavci dječjih igrala za Goru u kojoj živi 30-ak djece. Dogovoreno je da Grad Petrinja osigura lokaciju na kojoj bi bila postavljena igrala koja će nabaviti Grad Lepoglava.

Izaslanstvo Grada Lepoglave posjetilo je Dječji vrtić Petrinjčicu za čiju je dogradnju Grad
Lepoglava donirao sredstva. Tom su prigodom djelatnicima vrtića na čelu s ravnateljicom Natašom Vidović uručeni slatki paketi za vrtićke mališane te poklon koji su djeca iz Dječjeg vrtića Lepoglava izradili za vrtićke mališane iz Petrinje.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024

  0%