play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Lepoglava dodijelio potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Pet mladih obitelji potpisalo je 20. listopada s Gradom Lepoglavom ugovore o dodjeli bespovratnih gradskih potpora za izgradnju odnosno kupnju obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

“Prije tri godine krenuli smo s podjelom bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja. Od tada je, računajući i današnje potpisnike ugovora, ovu mjeru koristilo 17 obitelji koje su tako uz potporu Grada Lepoglave došle do svog vlastitog krova nad glavom. Upravo to je i cilj ove demografske mjere – pomoći mladim obiteljima da dođu do vlastitog životnog prostora u Gradu Lepoglavi i ostanu u njemu živjeti. Za provedbu ove mjere do sada smo u gradskom proračunu izdvojili 576.000 kuna”, istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom potpisivanja ugovora. Potpore su mladim obiteljima dodijeljene temeljem provedenog javnog natječaja koji im je pružio mogućnost da ostvare potporu u iznosu do 50% prihvatljivih troškova, a najviše 40.000 kuna za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave. Upravo je taj iznos potpore ostvarila većina potpisnika ugovora. Potporu su mogle ostvariti i obitelji koje trenutno ne žive na području Grada Lepoglave, ali planiraju izgradnju ili kupnju obiteljske kuće odnosno stana na gradskom području. Uvjet je da u roku od godine dana prijave svoje prebivalište u Gradu Lepoglavi i da im, kao i ostalim dobitnicima potpora, u narednih 10 godina adresu prebivališta bude upravo nekretnina do koje su došli uz ostvarenu gradsku potporu. “Dobili smo potporu od 40.000 kuna za izgradnju obiteljske kuće na području Grada Lepoglave u koji smo se iz Ivanca preselili prije tri godine. Trenutno živimo u stanu no krenuli smo u izgradnju obiteljske kuće”, rekao je Neven Pavlović zadovoljan dobivenom potporom Grada Lepoglave. “Ova nam potpora puno znači budući da je u današnje vrijeme, kada se živi od plaće do plaće, a cijene kvadrata životnog prostora veliki, svaka kuna itekako važna”, poručila je Renata Dubovečak čija će obitelj dobivenu potporu iskoristiti za kupnju stana. “Mladim obiteljima potrebne su dvije stvari – posao i vlastiti dom. Upravo te dvije stvari Grad Lepoglava nastoji osigurati. Značajnim ulaganjima u razvoj gospodarstva, što činimo ulaganjem u izgradnju poduzetničke zone kao i davanjem potpora malim gospodarstvenicima, stvaramo uvjete za otvaranje novih radnih mjesta dok dodjelom potpora kod rješavanja stambenog pitanja, mladim obiteljima omogućavamo da dođu do vlastitog krova nad glavom.”, poručio je gradonačelnik Škvarić.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

  Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim […]

  today02/06/2023 3

  0%