play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Lepoglava dodijelio 33 stipendije

I ove će godine studenti s područja Grada Lepoglave, koji su nakon provedenog javnog natječaja ostvarili pravo na gradske stipendije, studirati uz potporu Grada Lepoglave. Pravo na gradske stipendije za tekuću akademsku godinu ostvarilo je ukupno 33 studenata koji su s Gradom Lepoglavom 19. ožujka potpisali ugovore o stipendiranju.

Grad Lepoglava svoju budućnost temelji na mladim i obrazovanim ljudima, a upravo vi spadate u tu skupinu građana koja će svojim znanjem i stručnošću imati prigode pridonijeti daljnjem razvoju našeg grada. Na vama je samo da učite i uspješno završite ovu akademsku godinu” poručio je dobitnicima gradskih stipendija gradonačelnik Marijan Škvarić podsjetivši da Grad Lepoglava već 17 godina za redom gradskim stipendijama podupire studente na njihovom putu stjecanja akademske titule. Gradonačelnik je ovom prigodom pozvao studente da se što aktivnije uključe u gradska događanja i svojim znanjem i stručnošću pomognu u njihovoj provedbi.

Čestitke gradskim stipendistima uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Kovač istaknuvši pri tom zadovoljstvo što se svake godine na svečanosti potpisivanja stipendija mogu vidjeti novi studenti što je, istaknuo je, zalog za budućnost. „Vaša najveća prednost bit će vaše znanje koje je itekako potrebno našem društvu. Nadamo se da će i ovaj gradski obol pomoći da ga usvojite i dio tog znanja, uz osobni napredak, iskoristite i za napredak i razvoj našeg društva i grada.” – poručio je Kovač također pozvavši studente na još veći društveni angažman.

Od ukupno 33 stipendije, 28 stipendija dodijeljeno je temeljem socijalno-ekonomskog statusa, a pet po osnovi uspjeha i postignuća tijekom studiranja. Studenti koji su potpisali ugovore o stipendiranju ostvarili su pravo na stipendiju u iznosu od 700 kuna mjesečno. Ukupan iznos stipendije bit će im isplaćen u četiri obroka. Dobitnici gradskih stipendija istaknuli su se da će im gradska potpora itekako dobro doći i pomoći. Gradska stipendija puno mi znači budući da je nama studentima svaka lipa izuzetno važna. Omogućit će mi da nabavim neke stvari potrebne za studiranje bez da tražim pomoć roditelja, a pokrit će mi i dio troškova putovanja na fakultet.” – istaknuo je Marin Šaško, student Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu i jedan od dobitnika gradske stipendije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Nacionalni dan dobrovoljnih darivatelja krvi

  Tijekom svog života Rudolf Gregorina iz Gradskog društva Crvenog križa Ivanec krv je dao 126 puta. Irena Matić iz Gradskog društva Crvenog križa Varaždin krv je dala 55 puta. Zajedno, istaknuli su, dijele taj poseban osjećaj kad znaju da su nekome pomogli. Za njih dvoje, te još 24-ero višestrukih darivatelja krvi s područja Varaždinske županije u Županijskoj palači organiziran je tradicionalan prijem, a povodom Nacionalnog dana darivatelja krvi. Na njihovoj […]

  today25/10/2023 32

  0%